1.diel: kamenný obchod versus online kvetinárstvo

Prečo nakupovať kvetiny online, keď mám kvetinárstvo za rohom? Kvety tam môžem vidieť, fyzicky si ich ohmatať, poradiť sa s kvetinárkami ... Keď nakúpim kvetiny online, nekupujem mačku vo vreci?

 

Možno už vás takéto otázky prinútili kliknúť v prehliadači na krížik a zájsť do kvetinárstva za rohom. Nákup kvetín ale nie je o tom, že buď ich budete nakupovať len online alebo len offline.

Niekedy je skrátka naozaj výhodnejšie zájsť do najbližšieho kvetinárstva, inokedy sa zase oplatí otvoriť si Florea.cz a nakúpiť kvety na internete.

V skratke: pokiaľ s nákup kvetov neponáhľate, dajte si na čas a vyberte si kvetiny online.

Ak je čas vás nepriateľ a potrebujete kvety hneď, kvetinárstvo pri ceste postačí. Poďme si ale poriadne zhrnúť výhody a nevýhody nákupu rezaných kvetov v kamennom obchode a v eshope.

Pestrý výber kvetov, kvalita ruží, doplnková zeleň

Nie v každom meste, a už vôbec nie na dedine, sa pošťastí nájsť kvetinárstvo s pestrou ponukou kvetín. Veľké mestá ako Praha , Brno alebo Olomouc to majú s kvetinárstvami ľahšie. Prakticky na každom rohu nejaké nájdete. Ale ani tam nemusíte byť s ponukou rezaných kvetín spokojní. Ponuka rezaných kvetov je tu limitovaná:

  • veľkostou priestoru,
  • rozpočtom,
  • dopytom - pravdepodobne budú do kvetinárstva chodiť prevažne tí istí ľudia, ktorí sú na existujúce ponuku zvyknutí a zmenu moc neocenia.

Je potrebné zmieriť sa s tým, že takéto kvetinárstvo moc nevyrastie a bude ponúkať stále dokola to isté. Online kvetinárstvo , aspoň to, ktoré nedodávajú kvety z kamenných predajní, disponujú logistickým skladom. Samozrejme tak môžu ponúkať oveľa viac rezaných kvetov.

Ceny ruží a ďalších rezaných kvetín

Práve vďaka tomu, že Florea.cz disponuje vlastnými skladmi, máme nižšie náklady, než kamenná predajňa s kvetinami. Môžeme vám tak ponúknuť lacné ruže , ale aj mnoho špeciálov a luxusných odrôd ruží .

Sklad síce nafukovaci nemáme, ale vždy sa tu nájde miesto na nejakú tú novinku. Preto je naša ponuka kvetín naozaj pestrá, zaujímavá a iste aj vy v nej môžete nájsť to, čo hľadáte.

PREJSŤ NA: Kamenný obchod vs. online kvetinárstva, 2. diel