20 básničiek z lásky a zamilovaných odkazov

Keď som si prezerala staré fotografie, ktoré nám po sebe zanechala babička, narazila som na jednu, ktorá mi utkvela v mysli. Bol na nej odkaz z lásky.

Zo starej sépiovej fotografie sa na mňa smiala moja babička, vtedy ešte mladučké dievča bez vrások zo života a s nádejou v očiach. Nevypadala vôbec tak, ako som si ju pamätala. V mojich spomienkach má síce rovnaké oči, ale úplne iný výraz. Plný smútku zo straty. Z druhej strany jej portrétu som našla úhľadným rukopisom napísaný tento odkaz:

"Milý Juro, posielam Ti tieto riadky ako spomienku na naše stretnutie. Dúfam, že sa stretneme ešte skôr, než tieto riadky vyblednú. Spomína Márie, Praha 1958."

Oni dvaja sa znova zišli a potom spolu kráčali životom. Na nás sa teraz pozerajú z neba, ale riadky odkazu ešte nevybledli. Akoby naveky chceli pripomínať lásku ich dvoch. Sú to slová z úvodnej kapitoly ich spoločného príbehu. A teraz ich číta ich vnučka. Neubránila som sa slzám.

Poďme náš príbeh písať od prvých riadkov

A potom mi došlo, že básničky z lásky a zaľúbené odkazy nie sú len pomyselnou čerešničkou na torte pri odovzdávaní prekrásnej kytice z lásky, ale sú to dôkazy hlbokých citov, ktoré môžu pretrvať po generácie, alebo i naveky. Že na papieri zostanú vyjadrené city, skutočné a na kosť odhalené.

V kytici ukryté zamilované odkazy

Keď som potom vyberala zamilované priania, odkazy a básničky pre vás ako inšpiráciu, nemohla som si vybrať. Toľko krásnych, úprimných slov plných lásky, potešenia a túžby na jednom mieste. A keď si navyše predstavím, že tieto zamilované odkazy dostali ženy ako prekvapenie trebárs s úchvatnou miešanou kyticou , som úprimne namäkko.

Básničky z lásky

Si ako kvapka rosy na mojej dlani, si ako vánok, čo fúkol mi na ňu, si ako slnko na mojej tvári, ako ten vánok, čo horúčosť mi zráža. Si ako more, nebo i zem, a tá Tvoja vôňa je sladšia ako sen.

Si ako kvietok svieža, ktorý medzi kvetmi leží, ktorý medzi krásou kvitne a všetko temné šikovne zmetie. Si iskra krásy žiariace, si láska v srdci hrejúce. Nech vôňa všetko Ti povie, nech Ťa úsmev stále zdobí.

Si láska moja jediná, Ty si moja vidina. Lásku moju chcem Ti dať, aj keby celý svet proti mne chcel hrať. Milujem Ťa.

Si moja láska, si môj medový kvet, si môj dych, si môjho srdca tep. Máš oči krásne ako anjel, máš pery vášne plné. Milujem Ťa.

Si mojou inšpiráciou, si mojim snom. S Tebou sa chcem túlať nocou i dňom. Cez deň si túžba, cez noc si cnosť. Láska, si moja závislosť.

Si zo všetkých tá najkrajšia slečna, Tvojim očiam sa nevyrovná ani mliečna dráha. Vždy, keď sa na Teba pozriem, tak len s otvorenou pusou zízam a Ty si pritom myslíš, že len tak živá.

Každá ruža jedno číslo znamená, až sa budeš potrebovať v živote oprieť, sú tu pre Teba moje ramená. Nechcem aby si bola niekedy smutná, len vďaka Tebe viem, ako naozajstná láska chutí.

Keby moje srdce malo nohy, utekalo by za Tebou. Keby vedelo rozprávať, hovorilo by o Tebe. Keď vie len biť, bije len pre TEBA.

Láska moja ... Ako bez ľadovcov Južný pól, Florencia bez neba, bez Vezuvu Neapol, to by som bol ja bez Teba.

Leť do sveta Správičkya nájdi tam moje zlatíčko. Povedz jej moje pozdravenie a na pery pobozkanie. Povedz, že ju mám veľmi rád, viac než ako kamarát.

Milujem Ťa ako jar vôňu, chladíš ma ako voda v tôni, zohrievaš ako oheň - láska, nikdy na mňa nezabudni!

Moju krásnu kytičku, posielam ti prianie. Roky už Ťa v hlave nosím, srdce svojej Ti odovzdam, tak Ťa len o jedno prosím, miluj ma a buď so mnou ďalej.

Na chvíľu mať tú moc zvládnuť pár zázrakov, napísal by som pre Teba  do mrakov, že Teba milujem.

Ak by som si mal vybrať medzi tým, či Ti povedať milujem Ťa alebo dýcham, použijem svoj posledný dych, aby som Ti povedal milujem Ťa.

Srdce srdcu srdce dalo, srdce srdcu prisahalo, teraz to srdce srdce prosí, nech to srdce v srdci nosí. Milujem Ťa.

Tak ako má rieka svoje ryby, tak ako má každý nejaké tie chyby, tak ako hviezdy majú svoje neba, tak ja som šťastný, že mám Teba.

Tvoje telo vonia ako lúka kvetov, ako slniečko Tvoje vlasy svietia. Si nádherná ako kvet ruže. Si srdiečko, ktoré môjmu telu chýba a to všetko sa mi na Tebe páči.

Poznám jednu dievčinu, o ktorej sa mi každý večer zdá. Prekrásne oči, úsmev i srdce má. Možno, že práve teraz počuje tieto slová a možno, že už vieš, že Ty si ona.

Zem sa otočila, aby nás priblížila. Otočila sa okolo seba a tiež nás, aby som Ťa vo svojich snoch stretával znova a zas.

Chcem potešiť Ťa kvetinou, si stelesnená krása, pri pohľade na Teba, moje srdce jasá. Kvetina je ako Ty, krásna, sladko vonia, pred Tebou aj bohyňa s úctou hlavu skloní. A ja sa skláňam tiež, moja láska.

Zatiaľ čo kvetina skôr alebo neskôr zvädne, básnička z lásky pretrvá. Trebárs raz váš odkaz niekto nájde ukrytý medzi  spomienkami a bude premýšľať o vás a o vašom príbehu.

S láskou

Martina

Kytica 100 červených ruží RED TORCH 60cm

Kytica 100 červených ruží RED TORCH 60cm
Novinka Doprava zdarma
Skladom 13 kusov

91.94 €

Detail

Kytica 100 luxusných ruží EVER RED 60cm

Kytica 100 luxusných ruží EVER RED 60cm
Doprava zdarma
Skladom 12 kusov

197.39 €

Detail

Kytica 100 červených ruží RED CALYPSO 60cm

Kytica 100 červených ruží RED CALYPSO 60cm
Novinka Doprava zdarma
Skladom 13 kusov

73.11 €

Detail