Aké kvety vybrať ako darček k MDŽ

Dôvodov, prečo darovať žene svojho srdca či života kvetinu, nie je nikdy dosť. Veď deň matiek alebo sv. Valentín sú len raz do roka a to je celkom málo, no nie? Našťastie nám klope na dvere MDŽ: ďalšia skvelá príležitosť k darovaniu kvetov. A to nielen muž žene, ale aj žena žene!

Kvety pre ženu k MDŽ: z akých môžeme vyberať

Kde sa Medzinárodný deň vzal a prečo, to si môžete prečítať TU . My sa dnes pozrieme na to, z akých kvetov môžeme v marci vyberať a ktoré darovať. Pripravení? Jar sa pomaly blíži a príroda sa ešte len prebúdza, ale aj tak je z čoho vyberať. Ak vynecháme z celoročne dostupných ruží , sú tu napríklad tulipány , klinčeky , frézie , gerbery či ľalie . A tých farieb, ktoré sú k dispozícii!

Vzhľadom k tomu, že MDŽ je o ženách, "frčia" farby samozrejme veľmi ženské (fialová, červená), ale tiež jemné (biela, ružová) i zvodné (červená). Nemusíte sa ale báť už aj čisto jarné farby, ako je žltá a oranžová. Kvety v týchto farbách každú kyticu k MDŽ krásne rozsvieti, vdýchnu jej jarnú náladu a pozitívne naladí.

Darovanie kvetov k MDŽ: hlavné je vkus ženy

Či zvoliť miešanú kyticu pre ženu alebo nejakú jednoduchšiu závisí okrem iného od vkusu obdarovanej. Ak žena miluje jednoduchosť, určite viac ocenia jednofarebnú kyticu tulipánov zviazaných mašľou ako bohatú kyticu z gerber, gypsomilky a eustomy . Práve tá druhá zmienená urobí radosť takej žene, ktorá miluje pestrosť v obliekaní, bytovom dizajne alebo varenie. Podľa toho, čo má rada v osobnom živote, ľahko spoznáte, ktoré kvety k MDŽ vybrať.



Medzi ďalšie obľúbené kvetinové kombinácie patrí tiež kytica z: troch farieb ruží, z gerber a ruží, z chryzantém a ruží, z chryzantém, ruží a gerber. Takéto kvety sa často miešajú tak, aby sa dosiahla čo najvyššieho kontrastu, alebo naopak ladili tón v tóne (napr. Dva odtiene ružovej alebo kombinácia odtieni ružovej a fialovej).

Cez všetky odporúčania ale musíme na záver dodať, že každá kvetina k MDŽ je správne a žiadna nie je zlá. Záleží predsa na tom, aké kvety majú ženy rady. Hlavné je spomenúť si, či už cez kvetinu s prianím alebo niečo sladké pod zub.