Ako na Florea vznikajú kytice na želanie

Ako na Florea vznikajú kytice na želanie v internetovom kvetinárstve? Myslíte, že je to pre našu floristka väčší oriešok len preto, že sa výber kytice nerieši osobne, ale po telefóne? A aké najčastejšie problémy riešia českí muži pri výbere kytice pre ženu?

Mnohí tvrdia, že nevýhoda internetového kvetinárstva spočíva v tom, že výber kvetov do kytice nemôžete prekonzultovať s kvetinárkou / floristkou. Ako už ale mnoho našich zákazníkov vie, nie je to pravda. Stačí len zdvihnúť telefón a zavolať nám na zákaznícku linku, ktorá vás s našou floristkou spojí.

Najčastejšie problémy zákazníkov pri výbere kvetín

Ak teraz nebudeme deliť zákazníkov na mužov a ženy a vezmeme ich ako celok, jedno majú spoločné: miešanie farieb ruží sa neboja. Namiešať dve až tri farby je hračka.

Problém nastáva v momente, keď sa rozhodnú pre miešanú kyticu . Či môžu byť v jednej kytici karafiáty s ružami alebo ľalie s pivonkami vyžaduje v mnohých prípadoch poradu s floristkami. Rovnako tak doplnková zeleň je nemalý oriešok.

Cez všetky "poučky a pravidla" zastávame názor, že najkrajšia kytica je tá, ktorá je darovaná od srdca. To znamená, že je vlastne jedno, aké kvety k sebe namiešate.

Je však pochopiteľné, že si zákazníci želajú, aby kytica vyzerala premyslene, vkusne a mala nejaký zámer.

Výber kvetov do kytice - muži to majú ťažšie

Zatiaľ čo ženy vedia aspoň farby kvetov, z ktorých má kytica byť, alebo dokonca tuší, ktoré kvety nesmú v kytici chýbať, muži tápu aj v tej farbe.

Niektorí volajú len preto, aby sa uistili, že ich výber je správny. Naša floristka im ale často pokazí celý nápad. Nie je to preto, že by si chcela na niečo hrať, ale preto, že to myslí dobre.

Mužom sa totiž často stáva, že pre mladšiu ženu vyberú moc tvrdé alebo tmavé farby kvetov a kytica ako celok pôsobí ako darček pre staršiu ženu.

Druhý problém nastáva u druhov kvetín. Často muži vyberú kvety, ktoré sa pre danú príležitosť vôbec nehodia.

Ako postupuje naše floristka

Mnoho zákazníkov necháva výber kvetov do kytice kompletne na našej floristke. Najdôležitejšie informácie pre ňu sú udalosť, pre ktorú má kytice byť a maximálna cena, ktorú chcú zákazníci za kvety dať.

Všetky ďalšie informácie sú už na uváženia zákazníka. Obľúbené kvety alebo farba obdarovanej sú príjemný bonus navyše, ktorý pomáha urýchliť výber kvetov do kytice.

Naša floristka, po telefonáte so zákazníkom, navštívi sklad, prezerá si jednotlivé kvety a zeleň a v hlave mieša vašu kyticu. Dôležitú úlohu hrajú nielen nadobudnuté informácie, ale aj jej pocit a "šťastie" na to, čo je práve na sklade.

Málokedy sa ale stane, že by nebolo z čoho vyberať, alebo že by boli zákazníci (a hlavne obdarovaní) nespokojní s výsledkom.