Ako na Florea vznikajú nové kytice

Hovorí sa, že koľko ľudí, toľko chutí. Nie je tomu inak ani s kvetinami. Kyticu z čerstvých kvetov ľudia nevyberajú len podľa farby, ale kytice vyberajú aj podľa ceny, príležitosti, vkusu, pocitu alebo typu ženy. Máme šťastie na našu floristka, ktorá má miešanie kytíc v malíčka a vďaka nej si u nás dokáže vybrať kyticu takmer každý. Ako nové kytice pre naše internetové kvetinárstvo vznikajú vám priblížime práve teraz!

Inšpirácia odinakiaľ, ale aj priamo od vás

Nápady na nové typy kytíc sú všade okolo .: v časopisoch, vo floristických magazínoch, vo filmoch ... Ale čím ďalej častejšie nachádzame inšpiráciu aj medzi vami, zákazníkmi. Často sa totiž púšťate do vymýšľania vlastných kvetinových mixov , ktoré u nás ešte nemáme. Niektoré sa nám tak veľmi páčia, že sa nimi naša floristka inšpiruje.

Názvy kytíc pochádza z mien gréckych bohýň. Snažíme sa, aby meno kytice ladilo s jej štýlom a ako celok dávala zmysel. Takže v našom kvetinárstve môžete vyberať kytice nielen podľa toho, či sa vám páči, ale tiež podľa konkrétnej bohyne. Trebárs taká kytica Athena je pomenovaná podľa bohyne múdrosti. Obdivujete na svojej žene jej múdrosť, je táto kytica priamo pre ňu.

Jedna reálna kytica, jedna virtuálna

Tá najkreatívnejšia časť, vymyslieť novú kyticu, je za nami. Teraz už je to pekný "fičák". Namieša sa jedna vzorová kytica, ktorá si ide zahrať na modelku k našej fotografke do ateliéru. Medzitým floristka mieri k počítaču. V systéme vytvorí novú virtuálnu kyticu, ku ktorej neskôr pridá i fotografie. Zadá nielen druhy kvetov a ich počet, ale aj baliaci materiál a čas potrebný pre uviazanie kytice.

Od teraz už dostupnosť kytice stráži systém. Ten sa nikdy nezastaví a čo minútu prechádza skladovými zásobyami. Akonáhle "zistia", že sú skladom všetky kvety pre kyticu, začnú kyticu zobrazovať na našom eshope. A čo kytica, ktorá sa stala na pár minút modelkou? Tú vám potom ešte ten istý deň ponúkneme v našej internetovej aukcii ako novinku. Takže ju dostane najčerstvejšiu, ako to len vieme.

Čerstvosť každej kytice je na prvom mieste

Hovoríte si, prečo nevyrobíme niekoľko rovnakých kytíc vopred? Prečo vôbec robíme kytice na želanie? Veď by sme si mohli "hodiť nohy na stôl" a jednoducho počkať až si kytice niekto objedná. To je síce pravda, ale zakladáme si na čerstvosti. Takže žiadne predpripravené kytice, ktoré sa tiesnia vo vedre a zviazané stuhou.

Všetky kytice v našom internetovom kvetinárstve sú len virtuálne a svoju fyzickú podobu získajú až deň pred doručením. Dovtedy venujeme jednotlivým kvetom do kytice špecifickú starostlivosť, odpočívajú v chlade a tme, aby nezačali starnúť. Vďaka tomu každú kyticu viažeme zo 100% čerstvých kvetov.

A úplne rovnako fungujú aj naše kvetinové krabičky :)