Ako sa starať o rezané tulipány

5 + 1 tipov, ako by mala vyzerať starostlivosť o tulipány

Kupujte vždy čerstvé tulipány

Čerstvý tulipán spoznáte podľa stoniek a listov, tie by nemali mať inú než zelenú farbu a nemali by byť zvädnuté. Skontrolujte aj tyčinky vnútri kvetov, ak sú pevné, potom boli tulipány nedávno odstrihnuté. A nakoniec, len čerstvé kvety tulipánov majú pevné plátky korunných listov.

Zrezať!
Pustite kohútik so studenou vodou, chopte sa nástroje a začnite zrezávať. Každú stonku aspon o centimeter pod uhlom 45 stupňov. Vďaka šikmému rezu sa zväčší plocha, ktorou sa môže tulipán napiť. A vedzte, že bude mať veľký smäd. Tulipány zbožňujú chlad. Skúste im do vázy vhodiť kocky ľadu. Uvidíte, ako si budú lebediť.

Vysoká váza
Tulipány majú dve prekvapivé vlastnosti: kopírujú tvar nádoby, v ktorej sú uložené a neprestávajú rásť, a to ani vo váze. Takže vyberte vysokú vázu, tulipány nebudú mať nutkanie zvesiť hlavy, a keď vyrastú, tak ich zrežte. Tulipány tak zostanú krásne vzpriamené.

Ako si vytvoriť doma dokonalú atmosféru s kyticou vo váhe? Tipy nájdete TU

Meňte vodu

Ak chcete svojim tulipánom dopriať, meňte im vodu každý deň, a keď už ste pri tom, rovno ich zrežte.

Udržujte chlad

Zistite, kde máte v byte najväčší chlad, a tam tulipány umiestnite. Skúste nájsť také miesto, ktoré nie je v chladničke. Tulipánom vyhovuje zima, takže ak ich umiestnite na kúrenie, alebo ku krbu, môžete sa s nimi rovno rozlúčiť.

Milujte je a kochajte sa

Každodenné "och" nie je od veci. Tulipány síce nie sú narcisy, ale keď dokázali zrútiť celú ekonomiku, niečo magického na nich asi bude.