Ako si vyrobiť kvetinovú krabičku

Krabica plná kvetov nemusí byť nutne len darček, ktorým potešíte ostatných. Takáto kvetinová krabička je aj skvelou dekoráciou do bytu, ktorú vám budú kamarátky závidieť. Ak si ju chcete sami vyrobiť, stačí vám len niekoľko pomôcok a trocha šikovnosti a môžete začať.

 

Na výrobu kvetinovej krabičky budete potrebovať:

Najskôr, aby sa vám krabička čoskoro nerozmočila, je potrebné vnútro vyplniť celofánom. Ten rukami vytvarujte tak, aby sa dotýkal dna a vnútorných stien krabičky. Nadbytočný celofán zatiaľ neodstrihávajte.

Prichádza na rad aranžovacia hmota, ktorú treba namočiť do vody s rozpusteným výživovým a dezinfekčným roztokom. Pozor: nechajte ju plávať na hladine. Na dno klesne za 2 - 3 minúty sama. Pokiaľ ju budete tlačiť pod vodu násilím, poškodíte ju alebo zdeformujete.

Nasiaknutú aranžovaciu hmotu vložte do krabičky s celofánom. Aranžovacia hmota by mala pasovať, ľudovo povedané ako zadok na šerbel. Ak je hmota väčšia ako krabička, orežte ju do požadovaného tvaru. Teraz prichádza čas odstrihnúť prebytočný celofán, ktorý pozerá von z krabičky. Snažte sa, aby výška celofánu bola súbežná s výškou krabičky.

Ružiam odstrihnite listy. Stonky skráťte šikmým rezom. Dĺžka stoniek by mala byť taká, aby konce stoniek dosahovali do polovice aranžovacej hmoty. Kvety nedržte pri zapichovaní zhora, ale zo strany (ako na obrázku vyššie), nech sa moc nekrčia.

Ruže zapichujte jednu po druhej a udržujte mierny odstup medzi jednotlivými kvetmi. Tie sa neskôr ešte viac otvoria a budú potrebovať priestor.

A máte hotovo!

Pre celkový dojem môžete medzi kvetmi zapichať listami ruží alebo napríklad gypsomilku. Krabičku môžete rovnako ako my previazať mašľou. Či bude kvetinová krabička zdobiť čestné miesto u vás doma alebo ju niekomu darujete, záleží už len na vás.

Pomôcky na výrobu DIY kvetinové krabičky nájdete na našom eshope.