Dendrobium (vstavač)

Orchidea Dendrobium v prírode rastie na stromoch a na skalách. Tento fakt popisuje už samotný názov pochádzajúci z gréckych slov "dendron" značí strom a "bios" znamená život. Táto exotická kvetina pochádza z ázijského regiónu medzi Japonskom, Novou Guineou, Austráliou a Juhovýchodnej Áziou.

Dendrobium je dostupné celoročne, avšak vrcholnú kondíciu dosahuje na jeseň. Existujú dva typy dendrobií - Dendrobium compactum a Dendrobium phalaenopsis. Tieto dva druhy sa od seba líšia veľkosťou kvetov a sfarbením. Compactum má menšie kvety a jeho typickými farbami sú biela, modrá a fialová. Niektoré druhy majú jemnú vôňu. Dohromady existuje viac ako tisíc druhov týchto orchideí .

Medzi rezanými kvetmi sa radí do kategórie s dlhou životnosťou. Často vydrží aj niekoľko týždňov. Po doručení kvetov zrežte ich stonky približne o 2 cm pod tečúcou vlažnou vodou a vložte orchidei do vody s rovnakou teplotou. Do vody vsypte výživu, ktorá je automatickou súčasťou každej doručenej objednávky na Florea.cz. Rovnakú starostlivosť venujte vašim dendrobiím každý tretí deň.

Dendrobiu, ktorú si objednáte na Florea.cz , dovážame každý týždeň čerstvé z Thajska. V tejto ázijskej krajine sú veľmi obľúbené. Thajčania ich radi využívajú pri zdobení interiérov, pokrmov či nápojov. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si aj u vás doma exotickú atmosféru vďaka kvetom, z ktorých sála teplo slnečných dní.

Aktuálny sortiment nájdete v kategórii orchideí .