Diel druhý: kvety podľa hosťa

Tiež si zakladáte na tom, aby sa vaši hostia cítili ako doma? K príjemnej sviatočnej atmosfére bezpochyby prispievajú čerstvé kvety vo váze. Iste nám dáte za pravdu, že v takom prípade ich nemôžu nahradiť ani kvety umelé ani kvetiny v kvetináči. Otázkou tak zostáva: Aké kvety na stôl vybrať?

Kvety pre svokru alebo švagrinú

Či ich u seba doma privítate prvýkrát alebo nie, jedno je jasné: nesmiete si to u nich rozhádzať. Preto voľte kvety, ktorými ich privítate opatrne. Skúste sa zamerať na reč kvetov alebo psychológiu farieb.

Rovno teda zabudnite na žlté ľalie - symbolizujú faloš a tiež na Amarylis - symbolizuje pýchu. Naopak veľmi vhodné sú gerbery . Ich výberom o sebe hovoríte: "Som úprimný / á."

Kvety pre susedku

Presťahovali ste sa do nového a susedia k vám prídu prvýkrát na návštevu? Privítajte ich so všetkou parádou, ale nevychvalujte sa. Do úvahy tak rozhodne nepripadajú narcisy symbolizujúce sebalásku, podobne sú na tom slnečnice . Veľké mohutné kvety otáčajúce sa iba jedným smerom symbolizujú pýchu.

Do vázy môžete dať napríklad chryzantémy - symbol priateľstva, karafiáty - hlavne tie voňavé, ktoré budú hovoriť, že pre vás dobré susedské vzťahy majú veľkú hodnotu. Ďalej pripadajú do úvahy ktorékoľvek biele kvetiny - symbol čistoty, nevinnosti, úprimnosti a čistej hry.

Kvety pre cudzincov

Sú dvere vášho domova otvorené dokorán cestovateľom, couchsurferom a ďalším cudzincom? Nielen miestnou kuchyňou, ale aj čerstvými kvetmi vo váze ich môžete privítať u vás doma.

Už spomínané gerbery ktorejkoľvek farby navodia pocit domácej pohody a otvoreného náručia. Ak nie gerbery, tak čo napríklad ružové ruže ? Ak je hosťom žena, môžete tak veľmi galantne zalichotiť jej kráse. Oranžové kvety ktorejkoľvek farby značí priateľstva a tak isto budete mať z čoho vyberať.