Diel druhý: Tipy na kvetinové festivaly

Hľadáte inšpiráciu na dovolenku alebo malý výlet? Pre milovníkov kvetín, ale nielen pre nich máme hneď 6 voňavých tipov. Čo tento rok navštíviť niektorý z kvetinových festivalov, výstav a slávností? Veríme, že toľko kvetov pohromade ste určite ešte nevideli.

Chiang Mai Flower Festival, Thajsko, 3.-5. februára 2017


Posunieme sa zase o kúsok ďalej a to rovno do Thajska. Konkrétne do oblasti Chiang Mai, kde je síce chladnejšie podnebie, ale ani tu nemajú o krásne kvety núdzu.

Na festivale si užijete nielen orchidey . Festival ponúka k videniu rovno cez 200 odrôd kvetín. Súčasťou osláv je sprievod alegorických vozov aj ukážky klasických thajských tancov.

Festival je veľmi pestrofarebný a veselý a miestnu thajskú kultúru nasajete naozaj na maximum. Celá udalosť trvá 2 dni a jej vyvrcholením je zvolenie Miss Kvetinového festivalu.

Odense Flower Festival, Dánsko, 17.-20. augusta 2017

V dánskom ostrovnom meste Odense sa každoročne koná kvetinový festival, ktorý je svojím konceptom tak trochu netradičný. Nejedná sa totiž o festival, ktorý by zlučovali návštevníkov na jedno konkrétne miesto.

V kvetinovú záhradu sa premieňa doslova celé mesto. Festival je inšpirovaný mestskými záhradkami, street artom a trvalo udržateľným rozvojom.

Odense Flower Festival má ľudí inšpirovať k vytvoreniu vlastnej záhradky u seba doma, na balkóne, v kvetináči, v práci ... skrátka kdekoľvek, kde to len ide. Téma tohto ročníka s názvom What a Wonderful World (Aký to krásny svet) hovorí za všetko. Súčasťou festivalového programu bude aj niekoľko workshopov, ktoré vás k naplneniu festivalovej myšlienky inšpirujú.

Carnaval De Nice, Francúzsko, 11.-25.2.2017

Pestrofarebný a veľmi živý karneval s prvkami karnevalu v Riu patrí medzi veľmi obľúbené kvetinové udalosti.

Viac ako tisíc umelcov v oblasti hudby, tanca a spevu nabíja Nice pozitívnou náladou a radosťou zo života. Všade okolo sa vynoria ľudia v prepracovaných maskách a kostýmoch z peria, štrasu a flitrov.

Festival graduje veľkolepým sprievodom mestom, počas ktorého vám vezmú dych dokonalé alegorické vozy z kvetín, svetiel a ďalších materiálov. Na záver sa potom strhne veľká kvetinová bitka.

PREJSŤ NA: 6 kvetinových festivalov, ktoré môžete navštíviť 1