Diel druhý: výber svadobnej kytice

V druhom diele o svadobných kyticiach vám priblížime cenu svadobnej kytice, zvyky okolo výberu svadobnej kytice a napríklad tiež to, kedy svadobnú kyticu objednať.

Čo má prednosť

Aj keď je svadobná kytica veľmi dôležitá, svadobná výzdoba a svadobné šaty majú prednosť. Nikdy naopak. Akonáhle budete mať jasno v tom, čo budete mať na sebe, až potom vyberajte svadobnú kyticu. Rolu hrá tiež výzdoba a zladenie s osobnosťou nevesty.

Moment prekvapenia

Traduje sa, že skôr svadobnú kyticu vyberal ženích. Podľa toho, aký majú vkus v dnešnej dobe muži, sa od tohto zvyku upustilo. Ak mu ale veríte a zakaždým ste bola spokojná s kvetinami, ktoré vám daroval, prečo to neskúsiť? Trebárs to dopadne dobre, trebárs sa tomu zasmejete. Záleží tiež na tom, ako sa tak veľkej úlohy ujme sám ženích.

Pokiaľ nie je svadobná kytica prioritou, nechajte sa prekvapiť. Svadobnú kyticu môže tiež vybrať kamarátka alebo mamička. Obe určite uvidia vaše svadobné šaty a budú mať pri výbere svadobnej kytice jasnejšiu predstavu.

Kedy objednať svadobnú kyticu

Problémom s ktorým sa nevesty často stretávajú v bežných kvetinárstvach je dostupnosť. Objednávať svadobnú kyticu 4 a viac mesiacov pred svadbou je štandard. Možnosť ale je aj nákup kvetín online. U nás je možné kvetiny objednať pokojne až 3 dni vopred.

Telefonicky alebo mailom doladíme detaily ako tvar, veľkosť a cenu kytice, aby ste bola vo svoj veľký deň s kyticou naozaj spokojná.

Cena svadobnej kytice

Koľko bude stáť svadobná kytica ? To možno len veľmi ťažko odhadnúť. Cena svadobnej kytice závisí ako na vybraných kvetoch tak na tom, do ktorého kvetinárstva zavítate. V pražskom kvetinárstve budú ceny určite iné ako v kvetinárstve v Zlíne .

Základné kytica z jedného druhu kvetov + dekoračná zeleň sa pohybuje okolo 400 čk (plus práce kvetinárky), prepracovanejšie svadobné kytice sa môžu vyšplhať aj na 1 500 - 2 000 čk.