Diel prvý: kvety podľa hosťa

Tiež si zakladáte na tom, aby sa vaši hostia cítili ako doma? K príjemnej sviatočnej atmosfére bezpochyby prispievajú čerstvé kvety vo váze . Iste nám dáte za pravdu, že v takom prípade ich nemôžu nahradiť ani kvety umelé ani kvetiny v kvetináči. Otázkou tak zostáva: Aké kvety na stôl vybrať?

Kvety pre šéfku alebo kolegyňu

Netykáte si ani v práci, ani mimo nej? Tak v takom prípade sa oplatí voliť neutrálne kvety. Čo je pomerne ťažké, pretože reč kvetov má význam snáď pre všetky kvety.

Ružové ruže , červené karafiáty , žlté gerbery ... nielen to sú kvety, ktoré sa skôr hodia ako darček pre mamičku, sestru alebo kamarátku. Sú citovo zafarbené a pre vaše účely sa veľmi nehodí.

Lepšie budú kvety elegantné, reprezentatívne, môžu aj nemusia voňať. Hlavný je pocit výnimočnosti a určitej formality. Ak chcete do kvetín na stôl investovať menej, postačia tmavo fialové tulipány. Ak je to naopak, dobrou voľbou by mohli byť ľalie , orchidey alebo tiež irisi vo farbách modrej, oranžovej alebo fialovej.

Kvety pre mamičku, sestru alebo kamarátku

Ten správny čas pre kvety hrejivých farieb! Karafiáty, ruže, gerbery, tulipáni a ďalšie ... Biele, ružové, žlté, oranžové i červené. Privítajte svojich blízkych, ktorí k vám prídu na návštevu kvetinami, ktoré im za vás povedia, ako veľmi ich máte radi a že sú u vás vítaní.

Do jednej vázy môžete nakombinovať všetky jarné kvety, ktoré nájdete. Alebo vyberte ich obľúbené a potom ich pošlite aj s návštevou domov. Taký nečakaný darček ich určite poteší.

V budúcom dieli sa zameriame na kvety na stôl, keď k vám príde svokra, švagriná alebo susedia či cudzinci :)