Diel prvý: Tipy na kvetinové festivaly

Hľadáte inšpiráciu na dovolenku alebo malý výlet? Pre milovníkov kvetín, ale nielen pre nich máme hneď 6 voňavých tipov. Čo tento rok navštíviť niektorý z kvetinových festivalov, výstav a slávností? Veríme, že toľko kvetov pohromade ste určite ešte nevideli.

Festa da flor, Portugalsko, 4.-21. mája 2017

Spojiť opaľovanie s návštevou kvetinového festivalu? Ak sa vám táto myšlienka páči, určite ešte nie je neskoro na rezerváciu leteniek na Madeiru, inak zvanú ako Ostrov kvetín. V meste Funchal sa každoročne koná niekoľkodňový veľkolepý festival, ktorý oslavuje miestnu kvetenu.

Vzhľadom k subtropickým podmienkam ostrov hýry tými najkrajšími farbami a kvetmi. Festival oslavuje nielen kvety, ale aj život, jar a miestnu kultúru a je sprevádzaný radom súťaží, výstav a sprievodov.

Čakajú na vás alegorické vozy, miestne ženy odeté do krásnych kvetovaných šiat, tanečné vystúpenia a skvelá atmosféra.

Neoddeliteľnou súčasťou kvetinového festivalu je tiež Múr nádeje, ku ktorému chodia deti pokladať kvety na účel zamyslenie sa nad svetovým mierom a jeho dôležitosťou.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Veľtrh kvetín Royal FloraHolland

Narcisový festival, Štajersko, 25.-28. mája 2017

Ak chcete navštíviť kvetinový festival, ktorý je viac "za rohom", môžete na jeden zájsť do Štajerska na Narzissenfest.

Tu sa každý rok koná festival narcisov , kedy alpskú krajinu pokryje doslova Narcisový koberec.

Na festivale na návštevníkov čaká sprievodný program, ktorého účelom je poznanie pohostinnosti obyvateľov a hlavne užívania si krásy "divoko" rastúcich narcisov .

Súčasťou programu je napríklad Narcisový sprievod mestom, ukážky miestnych remesiel a zvykov, koncert tradičnej hudby alebo aj prehliadka alegorických lodí.

Tulipánový festival, Istanbul, 1.-30. apríla 2017

Za tulipány jedine do Holandska ? Kdeže! Už od roku 2006 sa v Istanbule každoročne usporadúva tulipánový festival. Tulipán je totiž jedným z tradičných symbolov Istanbulu a tak nie je divu, že sa pre neho organizuje veľkolepá oslava, na ktorú jazdia milovníci tulipánov zo všetkých kútov sveta.

Festival ale nie je len o tulipánoch. Pre doplnenie kontrastu a ešte väčšie wow efekt dopĺňajú tulipány napríklad sirôtky. Program festivalu ponúka širokú škálu aktivít od maľovania a mramorovania, cez živú hudbu a fotografickú výstavu až po fúkanie skla.

PREJSŤ NA: 6 kvetinových festivalov, ktoré môžete navštíviť 2