Diel prvý: výber svadobnej kytice

Priala by ste si, aby vaše svadobné kytice vyzerala ako zo svadobného katalógu? Svadobnú kyticu z ruží, svadobnú kyticu miešanú alebo svadobnú kyticu úplne originálnu? Nech už je odpoveď akákoľvek, môžete ju mať. Stačí sa držať niekoľkých odporúčaní, vďaka ktorým budete mať zo svojej svadobnej kytice naozaj radosť.

Farba a veľkosť svadobnej kytice

Tá by samozrejme mala ladiť s líčením a farbou vlasov nevesty. Môžete ale zájsť ešte ďalej. Čo keby svadobná kytice ladila so ženichovým motýlikom alebo naopak? Aj to je možnosť, ktorá stojí za zváženie. Koľko farieb do svadobnej kytice zakomponovať?

Minimálne dve, pričom dekoračné zeleň do kytice je jednou z nich a nemala by chýbať. Ak sa rozhodnete pre viac farieb, odporúča sa držať sa jednej farby vo viacerých odtieňoch alebo farieb príbuzných. Kombináciu možno osviežiť farbenou dekoračnou zeleňou alebo dominantnou farbou.

Ak vás zaujíma reč kvetov a chcete pomocou kyticu vyjadriť svoje city k ženíchovy, bezpochyby voľte biele kvety. Ľalie a kaly symbolizujú čistú a úprimnú lásku . Ak je vaša láska vášnivá a nespútaná, nič nepokazíte červenými ružami.

Fialové ruže sa volia skôr pre elegantný dojem, než pre význam. Vyvarujte sa žltých ružiam - symbolizujú faloš alebo žiarlivosť. A tak vo svoj veľký deň určite pôsobiť nechcete.

Tvar svadobnej kytice

Všetkým typom svadobných kytíc sa budeme podrobnejšie venovať v niektorom z budúcich článkov. Dnes sa zameriame na ten najbežnejší (okrúhla svadobná kytica) a na ten menej častý (previsnutá svadobná kytica). Najčastejšie prevažuje guľatý tvar. Má akýsi poriadok veci, je veľmi formálne a možno ju uviazať z mnohých rozličných druhov kvetín ako sú ruže , chryzantémy , frézie , ľalie , kaly , karafiáty alebo gerbery .

Pre niektoré nevesty môže ale byť guľatá kytica málo a prahnú po niečom originálnejšom. Ak patríte medzi nich, skúste previsnutú svadobnú kyticu.

Tento štýl pôsobí veľmi romanticky a volia ho nevesty vyššie, tehotné, s dlhými šatami, usporiadatelia honosnejších svadieb (alebo naopak svadbu vonku) alebo tie, ktoré sa chcú cítiť ako vília princezná.

Kytica má tvar podobný kvapke / slzy a viaže sa z identických kvetín, z ktorých sa viažu kytice okrúhle. Rozdiel je prevažne v použitej dekoračnej zeleni. Používa sa brečtan, gypsomilka, asparagus, papraď alebo eucalyptus.

Druhý diel už čoskoro!