Je vhodné darovať mužom kvety?

Darovať alebo nedarovať chlapovi čerstvé kvety nie je tá otázka, ktorú by sme si mali klásť. Otázkou je, pri akej príležitosti a aké kvety. To je o čo tu beží! A tak sa práve v tomto článku zameriame na kvety pre mužov.

 

Kvety a jedlo nejdú dohromady

Obľúbeným darčekom sú tzv. kytice pre mužov, ktoré sa skladajú z čerstvých kvetín, dobrôt (údeniny, syry, ovocie, zelenina) a alkoholu. Aj keď máte takýmto darčekom vyriešené všetky "problémy", kvety v takej kyticu trpia. Nielenže nemajú prístup k čerstvej vode, ktorú potrebujú, ale aj rýchlejšie starnú a môžu ísť čoskoro do koša.

Prečo odporúčame nemiešať rezané kvety s jedlom, hlavne ovocím sme si už hovorili, takže si to len pripomenieme. Potraviny, hlavne zrejúce ovocie vylučujú etylén, ktorý urýchľuje starnutie rezaných kvetov. A tak, ak vám na kvetoch záleží, odporúčame kúpiť zvlášť kyticu rezaných kvetov a zvlášť nejaké tie dobroty.

Narodeninová kytica pre mužov

Pastelové farby. Romantické kvety alebo kvety s drobnými kvetmi. Farebné kytice. Toho všetkého sa vyvarujte. Pre mužov sa hodia skôr robustnejšie či exotické kvety, ako sú napríklad ľalie , orchidey , Anthurie a amarylis . Starostlivosť o ne je menej náročná a zvládne ju  aj muž.

S počtom kvetov do kytice pre mužov skôr šetrite a darujte symbolický počet. Obvyklé je darovať 3, 5, 6 alebo 9 kvetov doplnených o dekoračnú zeleň do kytice. Hanbu neurobí papraď, betula (vetvičky brezy), kordylínu a salal.

Tiež sa môžete inšpirovať u gratulačných kytíc, ktoré dostávajú športovci na stupienku víťazov. Kytice sú menšie, decentné a niekedy aj v národných farbách.

Kvety a Deň otcov

Ak sú kvety pre otecka alebo dedka, iste ho od malej princeznej neurazí ani ružová ruža a ešte rád sa s ňou pochváli - aj pred ostatnými mužmi :) Ak je otecko starší a dieťa už väčšie, tak odporučíme skôr modré kvety, napríklad modré ruže alebo ruže v jeho obľúbenej farbe.

Kvety pre kolegu

Pomerne naliehavá téma, ale úplne zbytočná. Tu je to skrátka o pocite - ako dobre kolegu poznáte, či je ženatý (kvetiny potom iste ocení jeho žena), koľko má rokov a pod. Pokiaľ si istí nie ste, opäť odporučíme exotické kvety.

Pôsobia reprezentatívne a okrasne. Dnes už nie je žiadným tajomstvom, že aj muži chcú, aby ich kanceláriu alebo domov pôsobil útulne a upratane a aby sa tam cítili dobre nielen oni, ale aj ich návštevy.