Jesenné svadobné kytice: hrejivé farby ohňa

Niet divu, že sa toľko svadieb odohráva práve na jeseň. Ktoré iné ročné obdobie hrá toľkými krásnymi farbami a ponúka tak nielen nevestám širokú škálu farieb? Ak sa vaša svadba bude konať tiež na jeseň, určite vás zaujíma, ako môže vaša svadobná kytica vyzerať.

Biela iba na šatách

Nie je to snáď preto, že by jesenné svadobné kytice nemali dostatok romantiky, ale ide čisto o zladenie farieb s prírodou. Na jeseň je biela maximálne ranná hmla, ale cez deň okolo nás stretávame pestrú škálu hrejivých farieb od žltej, cez oranžovú a fialovú až po ohnivo červenú. A práve také bývajú aj jesenné svadobné kytice.

Máloktorá z nich býva len z jednej farby a ak áno, hrajú sa floristi aspoň s odtieňmi, aby kytica nepôsobila nudne až smutne. Pokiaľ ale na bielych kvetinách trváte, existujú kompromisy. Moc krásnou prízdobou v tomto prípade býva vratič alebo pár kvetov bielych ruží .

Ak je vaším prianím ísť k oltáru s decentnou kyticou, môžete sa ohnivých farieb bez obáv vzdať. V tom prípade pre vás budú perfektné fialové, ružové a zelené kvety a dekoračná zeleň (pokojne aj farbená).

Dekoračná zeleň v hlavnej úlohe

Kým príroda na jeseň pomaly zaspáva a chystá sa na zimu, jesenné svadobné kytice hýria zelenými tónmi ako keby bola jar. Prítomnosť väčšieho množstva dekoračnej zelene, alebo zelených kvetov je poznať. To ale neznamená, že pre ostatné kvety tú nezostáva miesto.

Romantičky by si iste nevedeli predstaviť svadobnú kyticu bez ruží. Len ružovú tú nahradzujú jesenné farby - oranžová, fialová, žltá a červená.

Dozvuky leta potom predstavujú slnečnice , ktoré už môže byť problém na jeseň zohnať, ale ak sa dostatočne dopredu dohovoríte s kvetinárstvami, môžete mať úspech.

V jesenných farbách nájdete aj kaly , georgíny , karafiáty , gerbery a mnoho ďalších kvetín. Za jesennú dekoračnú zeleň potom "kopú" Astrantia, Cordyline (kordylínu), eukalyptus, zvonečkovec modrý(trachelium), veronika lekárska a vratič. Ak chcete byť naozaj originálna, vašu svadobnú kyticu môžu zdobiť aj listy dubu alebo šípky.

Či už vám naše tipy pomohli alebo si stále neviete rady, obráťte sa na našu floristku . Rada vám poradí s výberom svadobnej kytice a uviaže ju presne podľa vašich prianí a potrieb.