Kedy a aké kvety darovať deťom

Či sú kvety vhodným darčekom pre deti, o tom sa vedie mnoho diskusií. Napriek tomu by sa väčšina floristov nezávisle na sebe zhodla, že aj deti môžu dostávať kvety k sviatku a alebo k narodeninám. Ak na to máte podobný názor, máme pre vás tipy na kvety pre malé princezné a dievčatká.

Ružová kytica pre malú slečnu

Dospievajúce slečny sa delia na dva tábory, tie, ktoré v puberte prepadnú čiernej farbe alebo tie, ktoré sa zamilujú do ružovej :) V druhom prípade je pre ňu kytica ružových ruží ideálne.

Obľúbené sú tie ružové kytice , ktoré sú uviazané z dvoch odtieňov ružovej (tmavšieho a svetlejšieho). Výsledok je ešte viac dievčenský.

Ak doma máte zatiaľ malú princeznú, aj tú môžete k narodeninám potešiť malým Pugetom ružičiek. Odporúčame kyticu z trsových ružičiek . Na jednom trsu býva okolo päť až osem roztomilých drobných kvietkov, takže aj malá kytica pôsobí bohatým dojmom - o to viac v detských očiach.

Ruže vo farbách dúhy

Deti dúhu milujú, neustále ju kreslia a sú nadšené, keď sa zjaví za oknami. Takže ani také dúhové ruže nezostanú u malých detí bez emócií.

V niektorých krajinách sveta sa stali dokonca obľúbeným darčekom ku Dňu detí, inde obľúbenou výzdobou na detských párty.

V našom eshope predávame len čerstvé dúhové ruže, ktoré boli zafarbené zdravotne nezávadnou metódou, takže sa nemusíte báť, že by deťom ublížili :)

Ruže sladké na pohľad

Ak hľadáte niečo špeciálne, porozhliadnite sa medzi "čokoládovými" ružami . Vyzerajú, ako keby boli zaliate čokoládou a posypané cukrovými perličkami.

V skutočnosti sú to ruže čerstvé, zaliate parfémovaným voskom a posypané malými korálkami. Malým dievčatkám iste rozžiaria oči radosťou a budú s nimi na narodeninových fotografiách vyzerať roztomilo.

Len pozor, tieto ruže sú nejedlé. A tiež zdravotne nezávadné. Napriek tomu, keď ide o deti, bude lepšie sa s vašou malou princeznou dohodnúť na nejakom peknom mieste, kde ich vystavíte a kde na ne dobre uvidí :)

Ružičky do krabičky

Ak hľadáte kvety viac slávnostné, napríklad za samé jednotky na vysvedčení, darčeková krabička plná rozkvitnutých kvetov ruží sa krásne hodí ako pre malé princezné tak dospievajúce slečny.

Výhodou je, že sa ruže nedávajú do vázy, nahrádza ju darčeková krabička s namočenou aranžovacou hmotou. Vyhnete sa tak nehode s prevrátenou vázou a je tiež praktickejšia na prenášanie.