Keukenhof 2014

Do Holandska jazdíme pravidelne už niekoľko rokov, ale až ten tohtoročný sme sa konečne odhodlali navštíviť populárnu kvetinovú výstavu Keukenhof. O vybudovanie tohto e-shopu už bolo rozhodnuté, a tak som chcela spojiť príjemné s užitočným a zaobstarať pár fotiek, ktoré by vám tu krásu aspoň čiastočne priblížili.

Pôvodne zámocká záhrada je pre verejnosť otvorená len 2 mesiace v roku (20.marca - 17.mája). Počet stálych 50 zamestnancov sa počas sezóny zvýši na 750. Všetci títo ľudia majú za cieľ spropagovať jeden z najznámejších holandských vývozných artiklov - cibuľoviny. Starostlivo vybraní dodávatelia tu predstavujú svoju aktuálnu produkciu naozaj pútavou formou.

Prechádzka parkom zaberie tak 2 hodiny. Ale príjemné posedenie, ku ktorému lákajú miestne kaviarne či drobné atrakcie pre deti, rozosiate po celom areáli, Vám a Vašej rodine dokážu vyplniť program na celý deň.

Ak ste naozajstný milovník kvetov, tak sa pripravte na deň plný fotografovanie, pretože budete mať silné nutkanie celú tú krásu zdokumentovať. V Keukenhofu všetci fotia ako o život, takže občas si musíte u pekného miesta i chvíľočku počkať.

Pre plne rozkvitnuté záhony je lepšie posunúť návštevu až na apríl. V túto dobu si už tiež budete môcť užiť rozkvitnuté tulipánové polia v okolí parku, pretože park leží uprostred regiónu, kde sa pestujú prevažne cibuľoviny. Naša výprava prebehla v marci, kedy akurát rozkvitali narcisy a hyacinty.

Výlet do Keukenhofu vrelo odporúčam. Ak budete chcieť urobiť niekomu z Vašich blízkych radosť, môžete online zakúpiť aj darčekový certifikát, ktorý umožňuje vstup dvom osobám. Pre bližšie informácie navštívte stránky Keukenhof .