Keukenhof 2019

Keukenhof - raj pre milovníkov tulipánov

Aj tento rok sme sa nechali zlákať krásou jarných kvetov v unikátnom holandskom parku. Koľko kvetov tu uvidíte? Kedy je park otvorený? A čo úžasného na vás čaká v okolí?

Ak ste fanúšikmi jarných kvetov, potom je návšteva holandského Keukenhofu nutnosťou. Veľkolepá podívaná na tulipánové lány sa stane životným zážitkom. Táto "Záhrada Európy", ako je najväčší európsky kvetinový park tiež nazývaný, predtým slúžil na pestovanie surovín pre zámockú kuchyňu. To vysvetľuje názov Keukenhof, v preklade "kuchynský dvor".

VIDEO Z NÁVŠTEVY Keukenhof 2019

Milióny cibuľovín na 1 mieste

32 hektárov je vysadené až 7 miliónmi jarných kvetov. Počet stálych zamestnancov sa počas sezóny zvýši z 50 na 750. Všetci títo ľudia majú za cieľ propagovať jeden z najznámejších holandských vývozných artiklov - cibuľoviny. Starostlivo vybraní dodávatelia tu predstavujú svoju aktuálnu produkciu naozaj pútavou formou. Tešte sa na tulipány , narcisy , hyacinty , modrice a mnoho ďalších poslov jari.

Keukenhof - záhony tulipánov

Ideálny rodinný výlet

Svižná prechádzka parkom zaberie asi 2 hodiny. Ale príjemné posedenie, ku ktorému lákajú miestne kaviarne či drobné atrakcie pre deti, rozosiate po celom areáli, Vám a Vašej rodine dokážu vyplniť program na celý deň.

Ak ste naozajstný milovník kvetov, pripravte sa na deň plný fotografovanie, pretože budete mať silné nutkanie celú tú krásu dokumentovať. V Keukenhofene všetci fotia ako o život, takže občas si musíte na peknom miesta i chvíľočku počkať.

Výstava narcisov v holandskom Keukenhofu

Tulipánové polia v okolí

Keukenhof je verejnosti otvorený od konca marca do polovice mája. Pre plne rozkvitnuté záhony je lepšie plánovať návštevu až na apríl. V túto dobu si už tiež budete môcť užiť rozkvitnuté tulipánové poľia v okolí parku, pretože park leží uprostred regiónu, kde sa pestujú prevažne cibuľoviny.

Tulipánová polia v okolí Keukenhofu