Kvalitné ruže vydrží. Výberu preto venujeme mimoriadnu pozornosť.

Vo Florea.cz nakupujeme ruže na holandskej kvetinové burze, alebo priamo u pestovateľov. V oboch prípadoch je naším hlavným cieľom, aby kvety dorazili čerstvé a vydržali čo najdlhšie. Sledujeme preto aj počasie v produkčnej oblasti a skracujeme dobu

Nákup na burze zaisťujú tí najskúsenejší

Vybrať čerstvé a kvalitné ruže na kvetinové burze si žiada nielen dokonalú znalosť odboru a neustály prehľad o situácii na trhu. Než nákupca získa potrebnú zručnosť, zaúča sa minimálne rok alebo dva. Prečo je výber ruží tak zložitý? Poďme si to ukázať na príklade konkrétnej odrody, ruže ATHENA .

ruže Athena

Mechanizmu Athena v dnes nájdeme u takmer dvadsiatich pestovateľov. Niektorí sú v Holandsku, iní v Španielsku, ďalší v Keni, Etiópii alebo v Rwande. Skrátka takmer po celom svete. A aj keď všetci pestujú rovnakú odrodu, dosahuje každý iných výsledkov. Ruža sa líšia veľkosťou hláv, dĺžkou i odtieňom.

Ak chceme vo Florea.cz objednať napríklad biele ATHENA dĺžky 50 cm, s hlavou veľkosti M, nakúpime na burze ruže od niekoľkých rôznych pestovateľov, ktorí tento štandard spĺňajú. Kvety vložíme do vázy, pozorujeme, ktorá si čo najdlhšie zachová svoju krásu, a tú potom objednáme. Vy tak máte istotu, že kytica ruží od nás vám naozaj vydrží.

Rozumieť kvetinám nestačí. Pre nákup ruží je potrebné byť tak trochu meteorológ

Aj cez to, že je vyššie uvedený postup starostlivý, nekupujeme ruže po celý rok od rovnakého pestovateľov. Musíme totiž brať do úvahy ročné obdobie, ktoré má na kvalitu kvetov samozrejme vplyv.

Napríklad v zime je lepšie nakúpiť ruža z južnej pologule, kde je práve leto. Kvety majú viac prirodzeného tepla a slnka než napríklad v Holandsku.

Ďalšie, čo musíme sledovať, je počasie. To sa mení ešte rýchlejšie, a tak si od nákupcu žiada neustálu pozornosť. Ak napríklad v Keni začne pršať a počasie sa nezmení ďalších 14 dní, vieme, že v najbližších troch týždňoch bude kvalita kvetín nižšia. A tak objednáme radšej ruže z Etiópie.

pestovanie ruží

Ruže od pestovateľov mieri rovno do vašej náruče

V druhom prípade nakupujeme ruže priamo od pestovateľov. S tými sa poznáme osobne as niektorými si dokonca aj tykáme. A ako taký priamy nákup prebieha? Zarezervujeme si konkrétny druh ruží a na web vyvěsíme, že "Kvety sú na ceste od pestovateľa". V tú chvíľu už si ich môžete objednávať, hoci zatiaľ ešte rastú v ďalekej Afrike.

Vďaka nákupom u pestovateľa vám môžeme ponúknuť čo možno najčerstvejšie kvetiny. Ak si napríklad kyticu 100 ruží objednáte v piatok a chcete ju na budúcu stredu, pestovateľ je v nedeľu nareže a pošle do Holandska. My ich tam v pondelok vyzdvihneme, v utorok zviažeme av stredu už sú u vás. Vo váze potom budete mať kvety, s ktorými sa len minimálne manipulovalo, ao to dlhšie vám vydrží.

Priame nákupy sú ale výhodné aj pre samotných pestovateľov. Tým, že si u nich ruže rezervujeme, majú svoju produkciu predanú už dopredu. A navyše ušetrí nemalé peniaze, ktoré by inak museli zaplatiť za prevoz na burzu a za ďalšie služby spojené s predajom.

Doprajte sebe alebo svojim blízkym kyticu naozaj čerstvých ruží. Vyberajte z rôznych odtieňov i veľkostí.