Kvetinový veľtrh FloraHolland

Od stredy 5. do piatku 7. novembra hosťuje kvetinová burza FloraHolland každoročne kvetinový veľtrh. Ide o veľkolepú prehliadku kvetov s medzinárodnou účasťou pestovateľov z rôznych kútov sveta.

Pestovatelia a šľachtitelia tu prezentujú svoje produkty a novinky na nasledujúci rok. Vystavujú tu rezané aj črepníkové kvety. Kvety a exotická zeleň dovážaná z Afriky a Ameriky zaplní samostatný pavilón. Túto výstavu navštevujú nákupcovia kvetín, dovozcovia, ale aj široká verejnosť.

Výstava predstaví viac ako 650 pestovateľov širokého spektrum produktov. Okrem kvetov tu nájdete aj dekoračné materiály ako obaly, vázy či doplnky do kvetinových väzieb. Jednotliví vystavovatelia sa predháňajú v nápaditosti dizajnu svojho stánku. A pretože Holanďania sú veľmi kreatívni, stáva sa tak z prechádzky medzi pavilónmi náučný chodník plná inšpirácie pre nadchádzajúcu sezónu. Zaujímavé workshopy len podčiarkujú tvorivú atmosféru tejto udalosti.

Najobľúbenejšie častí programu je každoročné predstavenie nových produktov. Oficiálne je predstavené šestnásť noviniek, ktoré práve boli alebo v blízkej dobe budú uvedené na trh. Sami pestovatelia ročne uvedú na trh vyše sto nových odrôd rezaných a črepníkových kvetov.

Náš tím Florea.cz sa veľtrhu samozrejme zúčastní a priblíži vám miestnu atmosféru. Na reportáž z tohto ročníka sa môžete tešiť na konci budúceho týždňa.