Letné svadobné kytice: ako ju vybrať

Kalendár nám už nejakú tú dobu hlási leto a tak je ten správny čas pozrieť sa na letné svadobné kytice. Práve kytice tohto ročného obdobia patria bezo sporu medzi tie najveselšie a najfarebnejšie vôbec. Ako sa taká svadobná kytica mieša a ktoré kvety by v nej nemali chýbať?

Do letnej svadobnej kytice jedine "držiaky"

Letné svadobné kytice môže byť pre niektoré nevesty oriešok. Musí totiž zohľadniť nielen dostupnosť kvetov v tomto období, ale aj teploty. Tridsaťstupňové horúčavy a svadobné kytice bez trvalého prísunu vody by mohli skončiť aj tak, že po obrade už nebude mať nevesta čím hádzať.

Je teda dôležité vybrať také kvety do svadobnej kytice, ktoré si s tým poradia. Trebárs slnečnica , ktorým nejaká tá chvíľa bez vody toľko neuškodí. Nevestu navyše krásne rozžiari a aj reč kvetov im hrá do karát. Slnečnica sú symbolom oddanosti.

Ak by ste radšej volili do svadobnej kytice niečo tradičnejšie, napríklad kaly , tak pokojne. Patrí medzi najväčšie držiakmi medzi svadobnými kvetinami. Ešte aby nie, veď kaly sú exotické kvety, a tie sú na vysoké teploty zvyknuté.

Samozrejme do letnej svadobnej kytice patria tiež ruže . Nejakú tú chvíľu bez vody a v horúčave vydrží. Ale čím skôr ich potom zase vložíte do vázy, tým lepšie. Záleží, či si chcete svadobnú kyticu užiť len ten deň alebo aj nejaký ten deň po obrade.

Zeleň do svadobnej kytice

Zeleň by mala byť svieža, ľahká a môže byť aj ľahko dominantná. Automaticky sa ponúka eukalyptus, ale sú aj ďalšie možnosti. Svadobné kytice doplnen o gypsomilu je klasika, ktorá nikdy neomrzí.

Potom tu máme astilbe, ktorej drobné kvietky sú veľmi romantické, alebo statica letná, ktorá ponúka pestrú škálu farieb od nežnej bielej po elegantné fialovú.

Farby kvetov letnej svadobnej kytice

Buď sa môžete držať klasiky, nehľadiac na ročné obdobie, alebo môže byť vaša svadobná kytica pobozkanie letom. Biele kvety   sú jasný základ každej svadobnej kytice v každom ročnom období, ku ktorému skvele ladia žlté kvety, marhuľové, ružové, oranžové alebo napríklad červené. Hlavne sa toho nebáť. Svadobné kytice v letnom štýle dovoľuje popustiť uzdu fantázii.

Ak sa ani po našom mininávodu nechcete púšťať do výberu kvetov do svadobnej kytice sami, pokojne nám zavolajte alebo napíšte . Svadobné kytice nás bavia a rozumieme im. Radi vám pomôžeme.