MDŽ - Medzinárodný deň žien

Kedy slávime MDŽ - Medzinárodný deň žien?

Každý rok je to rovnaké. Na začiatku marca muži spozornia a začnú sa vypytovať, kedy presne sa oslavuje MDŽ. Odpoveď je jednoduchá, pretože Medzinárodný deň žien vždy spadá na 8.marca. Tento sviatok sa aj dnes oslavuje v mnohých krajinách po celom svete. A každý z nás ho pojíma trošku inak. V centre pozornosti žien aj mužov sú mamičky, sestry, dcéry či kamarátky. Práve pozornosť a úctu môžete dať najavo čerstvou kyticou či premysleným odkazom .

História MDŽ

V roku 1908 sa newyorské krajčírky vydali do štrajku, potom sa každý rok pripomínali tento deň ako dôkaz ženskej solidarity a boja žien za spravodlivosť, mier a rovnoprávnosť. U nás tie oslavy prebiehali v trochu inej forme. Po uliciach sa hojdavým krokom pohybovali alkoholom opojení muži, zvierajúci zvädnuté a polámané karafiáty, ktoré sa pokúšali nejako dopraviť domov svojim ženám. Niektorým sa to podarilo v termíne, niektorým o deň či dva neskôr :-), našťastie z toho dnes už máme len veselé historky a spomienky.

Vždy je za čo poďakovať

Poďme spolu 8. marec osláviť tak, ako sa patrí. Jemne a žensky. Urobte žene - manželke, priateľke, matke, babičke, tete alebo kolegyni  radosť ružou , fréziou , ľaliou alebo tulipánom . Tí náročnejší môžu dopriať svojich blízkych dokonalú kyticu z luxusných ruží .

Predsa len sa Vám cnie po klinčekoch ? Možno pretože je krásny a tajomný, presne ako žena. Má mnoho vrstiev, je len na vás, či ich dokážete odhaliť, prijať a uvedomiť si, aké bohatstvo, nehu a vôňu v sebe skrývajú.

Radosť z darovaných kvetín - fotografie od našich zákazníkov