Moja psychológia 07,08 / 2016

Kvetinový biznis

Vyštudovala medzinárodné vzťahy a európske štúdiá, skoro ale zistila, že diplomacia pre ňu nebude to pravé. Svoj biznis Florea vymyslela a rozbehla počas materskej, teraz je z neho jeden z najúspešnejších a najväčších e-shopov na kvety. Kateřina Hemerle (32) je aktívna, usmievavá, plná energie.

 

Nevzdávaj to!

V podnikaní je najdôležitejšia výdrž. Vždy nastanú krízové okamihy, ale človek to musí brať ako prekážkový beh. Nevzdávať to. Vidieť cieľ a za ním ísť. To mi psychicky pomáha: vidím prekážky a viem, že ich musím zdolať. Problémy si väčšinou riešim skôr vnútri a sama, ale partnerstvo je pre mňa veľmi dôležité. Môj muž je mi oporou a podieľa sa aj na chode nášho e-shopu. Dopĺňame sa, pomáhame si vo firmách, navyše máme malého syna, takže musíme zastúpiť jeden druhého aj v tomto ohľade.

Projekt na materskú

Mala som zápal trojklaného nervu. Tí, ktorí to poznajú, vedia, aké je to utrpenie. Vtedy som spoznala, že v mojom živote je niečo zle. V tej dobe som bola schopná sedieť v kancelárii 24 hodín denne. Bola som workoholik, vyhovovalo mi to, ale zároveň som cítila, že to nie je úplne dobre. Tri roky sme sa s manželom pokúšali o dieťa, a nešlo to. Pochopila som, že potrebujem spomaliť a robiť niečo, čo ma bude nielen baviť, ale aj napĺňať. Pracovala som s manželom v jeho veľkoobchode s kvetmi, a pretože som vždy chcela pracovať s koncovým zákazníkom, vymyslela som si e-shop. Pôvodná idea bola rozbehnúť len malý obchod, potom sa nám to ale trochu rozrástlo. (Smeje sa)

Call centrum v izbe

Som zvyknutá veľa pracovať, rovnako to má aj môj muž. Keď som ale pol roka po narodení syna spúšťala e-shop, uvedomovala som si, že je dôležité vyvážiť starostlivosť o neho a zároveň o firmu. A pretože sa nám začalo dariť, zrazu už nestačila len jedna operátorka, potrebovali sme štyri. Ja som ale s malým synom nikam nemohla (bývame relatívne na samote a stráženie som nemala), tak som urobila call centrum doma, aby som mohla nové operátorky rýchlo a dobre zaškoliť. Teraz už je to inak, ale naši zamestnanci sú u nás často, vo firme panuje rodinná atmosféra.

Pokoj v lese

Baterky dobíjam buď tým, že niekam cestujem, alebo tak, že absolútne vypnem. Dôležité sú pre mňa pokoj a príroda. Teraz sme sa presťahovali, bývame pri lese. Ráno idem v pyžame na záhradu, v lete zbieram maliny - a to sú pre mňa dôležité chvíle, kedy načerpám energiu a som pripravená komunikovať s ľuďmi, čo je hlavnou náplňou mojej práce.


Článok vyšiel v časopise Moja psychológia .
Autor článku: Tereza Moravcová
Zdroj: časopis Moje Psychológia