Nepárne a párne počty kvetín: Ako to majú v USA?

V jednom z našich predchádzajúcich článkov sme sa zaoberali tým, čo v SR znamená párny a nepárny počet kvetov v kytici. Načrtli sme tiež, že okrem nás a Slovákov, majú svoje pravidlá aj Američania. Dnes si ich zvyklosti, z hľadiska darovania ruží, priblížime viac. Ak ste si mysleli, že to máme s kyticami ruží zložité, to budete ešte len pozerať.

USA má pre nepárny a párny počet kvetín viac pravidiel


Česi sa môžu ísť so svojimi počtami zahrabať :) Oproti Američanom je to slabý čajíček, a je oveľa ľahšie dostať sa do problémov, ak to v USA popletiete. Jedna ruža hovorí: Milujem ťa.

To ešte nie je tak zlé, pokiaľ ju darujete nevedomky. Dve ruže už ale môžu znamenať prúser, ak ich druhá strana prijme s plnou vážnosťou. Sú predzvesťou, že bude obdarovaná čoskoro požiadaná o ruku.

Nebudeme hádať, čo by mohli znamenať ruže tri, a rovno prejdeme k počtu dvanástich ruží ... Ich symbolika je vcelku milá a neškodná, tucet ruží môžete darovať komukoľvek, komu chcete oznámiť: Myslím na teba celý rok.

Ruže od tajného ctiteľa? vždy trinásť

Pre nás nešťastná trinástka, v Amerike dôvod k závisti. Pokiaľ kuriér doručí žene až do práce kyticu trinástich ruží pred zrakmi jej kolegýň, ten dôvod rozhodne je. Trinásť ruží je totiž "varovanie", že má dotyčná tajného ctiteľa, ktorý k nej chová hlboké city.

To isté v kancelárii spôsobí aj dva tucty ruží hovoriaci, že na vás váš milý myslí 24 hodín denne. Možno to znie desivo, a pre ctiteľov i nezdravo, ale toto vyjadrenie je jedným z najčastejších a najobľúbenejších vôbec.

Dostať štyri tucty ruží už je viac než vážna vec. Tento počet je vyjadrením hlbokých a nezvratných citov. Tá, ktorá ich dostane, sa môže byť pyšná a plne veriť tomuto sľubu.

Mohlo by vás tiež zaujímať: V hlavnej úlohe - veľká kytica

 

Ak si myslíte, že sme už na konci, a že pre Američanov neexistuje už nič väčšieho, mýlite sa. Posledné dve kytice v počte 100 a 108 ruží sú presne tým, čo je pre náročné romantičky celoživotný (americký) sen.

Kytica sto ruží v USA


Kytica sto ruží
volia americkí muži v momente, keď sa hlboko ospravedlňujú,
presviedčajú alebo na ženu nezabrali dva tucty ruží a milostný odkaz na to.

Ak ste sa pozastavili nad 108 ružami, ich význam už nemôže znamenať nič iné ako "vezmeš si ma?". Prečo tento počet sa úplne nevie. Avšak, aspoň nemôže dôjsť k spoločenskému faux pas, ako v prípade dvoch ruží, 108 ruží sa omylom nedáva :)

Možno si hovoríte, a možno máte aj pravdu, že to v USA berú až príliš vážne. Občas, keď darujete kyticu ruží chcete, aby význam zostal skrytý až do konca dňa ...

Čím viac pravidiel pre počet kvetov v kytici je, tým  konkrétnu a obdarovanú osobu menej prekvapíte. Naša kvetinová etika je skrátka nakoniec celkom príjemná, no nie?