práca Subati Flowers

Práca Subati Flowers: Úspešní pestovatelia z Afriky

 

Pestovatelia z Kene šliapu Holanďanom, úradujúcim kráľom v pestovaní ruží, rýchlo na päty. Jedni z tých úspešných sú Subati Flowers Ltd, ktorí pestujú širokú škálu naozaj kvalitných veľkokvetých aj trsových ruží.

 

práca o nabíjateľných akumulátoroch Flowers

Ruže z rovníka


Na svahu hory Great Rife Valley v severnej Keni sa od roku 2007 rozkladajú skleníky, kde Subati Flowers Ltd pestujú cez 100 odrôd kvalitných ruží . Vybrali si polohu priamo na rovníku, s vysokou nadmorskou výškou (2200 mnm) a úrodnou červenou pôdou. Vďaka tomu sa môžu chváliť čajovými hybridmy a trsovými ružami tej najvyššej kvality.

Zamestnanci nad zlato


Práca Subati Flowers sa vo svete dokázali presadiť a stali sa uznávanou značkou. Za ich úspechom stoja hlavne zamestnanci, a práca o nabíjateľných akumulátoroch Flowers to vie. Preto sa snaží všetkým svojim 2000 zamestnancom, ktorí takmer výlučne pochádzajú z Kene, dopriať kvalitné živobytie a vzdelanie.

Mohlo by vás zaujímať: Pestovatelia pod lupou

Investície do detí


Podľa práce Subati Flowers starať sa o svojich zamestnancov znamená starať sa aj o celú komunitu. Nielenže nechali opraviť cesty a mosty vo svojom regióne, ale poskytli aj materiál a pracovnú silu pre rekonštrukciu miestnej základnej školy, kam chodia prevažne deti zamestnancov. Podporujú tiež samotných žiakov, dvom najlepším z poslednej triedy poskytujú štipendium na štúdium na strednej škole.

Svet si africké ruže zamiloval


Práca Subati Flowers sú žiarivým príkladom toho, ako veľmi sú pestovatelia z Kene vo svete úspešní. Hneď potom, čo začali s pestovaním ruží, museli rozšíriť svoju farmu o ďalších 30 hektárov, aby uspokojili dopyt. Klienti si totiž vážia ich ústretového prístupu a hlavne milujú ich ruže.