Prečo nakupovať kvetiny online

Nedá sa tomu veriť. Neviem, aké kvety mi privezú. Určite mi vyberú nejaké nepekné kúsky. Na diaľku je reklamácia kvetín zložitá.

Narozdiel od toho ...

Fronta v kvetinárstve je nekonečná. V kvetinárstve zatvárajú skôr, než sa tam stihnem dostať z práce. Nepredávajú tam jej obľúbené kvety.

Prečo (ne) nakupovať kvety v kvetinárstve alebo online je veľa.Oba názory sú správne. Dnes to skúsime vziať pozitívne a rozoberieme si dôvody, prečo nakupovať kvetiny online a staviť na internetové kvetinárstvo.

Úspora času alebo je toľko lepších vecí, než nákupy!

Ak vyberáme kvety pre kolegyňu alebo pre vzdialenejšieho známeho, máme to "zmáknuté" raz dva. Nákupom kvetov pre naších najbližších sme schopní venovať pokojne aj niekoľko hodín. Ak nenájdeme ich obľúbené kvety v jednom kvetinárstve, ideme do ďalšieho a do ďalšieho, kým ich nenájdeme.

Často to ale končí kompromisom, hlavne ak si vyberáme menej "pomačkané" kvety. Pritom nakúpiť kvetiny online zaberie menej času. Ten potom môžeme venovať svojim blízkym alebo si konečne prečítať tú knižku od Vianoc :)

Výber kvetov v kvetinárstve a na eshopu

Kamenné kvetinárstvo má dve nevýhody: buď je sortiment kvetín malý, a nevyberiete si, alebo naopak veľký a beháte od jedného k druhému a neviete si vybrať. Kiež by tak v kvetinárstve existovalo nejaké filtrovanie podľa ceny, druhu, farby a ďalších parametrov, ako keď si vyberáte tovar na internete :)

Práve preto je možno lepšie vyberať a nakupovať kvetiny online. Aj keď je výber pestrý, ľahko sa "scvrkne" na znesiteľné množstvo vďaka filtrácii produktov.

Nikto vám do toho nekecá

Keď idete do kvetinárstva, niekedy možno máte jasnú predstavu, ktoré kvetiny chcete a v akej kombinácii. Občas ale môžete naraziť na kvetinárku, ktorá ľahko nahlodá vaše rozhodnutie. Miesto mamičkiných, obľúbených žltých tulipánov potom držíte v ruke kyticu ruží a neviete, ako ste k nej prišli.

Samozrejme, určite to myslí dobre a samozrejme, ak netušíte, aké kvety kúpiť, rada kvetinárky sa hodí. Na výber kvetov ale nájdete profíkov aj v online kvetinárstve, takže záleží už len na vás, čo je vám príjemnejšie.

Ceny ruží sú úplne niekde inde

Ak sa chystáte urobiť väčší nákup kvetín, môže sa vám pri pohľade na účtenku z kamenného kvetinárstve zatočiť hlava.

A to aj keď idete pre tri ruže (hlavne v centre Prahy). Prečo sú ceny kvetov v kvetinárstve vyššia ako na eshopoch?

Cesta k zákazníkovi je totiž oveľa dlhšia. Kvetinárka totiž nekupuje kvety napriamo, ale cez veľkoobchod.

Pre predstavu, cesta kvetín vyzerá nejako takto: pestovateľ -> kvetinová burza -> veľkoobchod -> kvetinárstva -> vy. Čím viac ľuďom kvety prejdú pod rukami, tým viac je okolo toho práce a logicky cena kvetín stúpa nahor.

Internetové kvetinárstva majú túto cestu o niečo kratšiu: pestovateľ -> (kvetinová burza) -> internetové kvetinárstvo -> vy. Takže ak sa chystáte nakúpiť sto ruží do romantickej kytice , je jasné, kde je nakúpite. Kvetiny online v tomto počte jednoducho vyjdú lacnejšie.

Dostanete len krásne kúsky

Bojíte sa toho, že vám domov prídu škaredé kúsky? Že jedinou istotou, ako si vybrať krásne rezané kvety je nakúpiť si ich sám? To ste vedľa ako tá jedľa :) Vyberanie kvetín je rovnako dôsledné ako v kamennom kvetinárstve tak v tom internetovom. Nie je v záujme nikoho, aby ste potom rezané kvety reklamovali.