Prečo sú naše kytice na eshope len virtuálne?

A čo vôbec znamená to "virtuálne"? Len aby to neznamenalo to isté, čo virtuálne pohľadnice a kytica nedorazila len na obrázku e-mailom. Ale nebojte, hneď si to vysvetlíme. Dnešný článok je presne o tom, prečo sú naše kytice, ktoré môžete nakúpiť online na našom eshope len virtuálne a čo to presne znamená.

Pojem virtuálna kytica

To v našom Florea slovníku znamená jediné: kytica, ktorá existuje len online. Skladá sa z názvu, fotografií, ceny, popisu produktu, zoznamu použitých kvetov a množstvo, ktoré je skladom. Len fyzická podoba kytici chýba. Teda zatiaľ.

Virtuálna kytica , ktorá "svieti" online na eshope len čaká na to, až sa niekomu zapáči, aby mohla byť uviazaná zo skutočných rezaných kvetov.

Akonáhle si ju vy alebo niekto iný objednáte, naša kolegyňa sa pustí do práce a spraví pre vás naozaj čerstvú kyticu.

Prečo to robíme a na čo je to dobré

Prečo sme sa rozhodli ísť cestou virtuálnych kytíc - tzn. že všetky kytice na našom eshope existujú len online? Máme k tomu hneď dva dobré dôvody. Tým prvým je kvalita rezaných kvetín. Ich cesta od pestovateľa do vašej vázy prebieha prevažne v chlade - chladom sa prirodzene pozastaví starnutie rezaných kvetov.

Nielen teplo, ale aj manipulácia s kvetinami urýchľuje ich starnutie. Keby sme kvety viazali ihneď po ich príchode do kytice, tak im potom ani návrat do chladu už nepomôže.

Preto nechávame kvetiny v pôvodných obaloch a v chladnom prostredí nášho skladu až do doby, než sa niekomu naše online ponúkané kytice zapáčia.

Deň pred doručením naše floristky kyticu uviažu a druhý deň ju doručíme k zákazníkovi - čerstvú a krásnu. Od kytice, ktorú ponúkame online by ste tú svoju vôbec nerozoznali.

Druhý dôvod, prečo sú naše kytice z ruží a ďalších kvetín len virtuálne je čisto pragmatický. Nemôžeme predvídať, o ktorú kyticu bude záujem a o ktorú nie.

Keby sme kytice dopredu uviazali a nikto by si ich nekúpil, mohli by sme ich za pár dní akurát tak vyhodiť. Zároveň by sme si rezané kvety blokovali a nemohli ich použiť do inej kytice.

Pokiaľ Vás zaujíma, ako na Florea vznikajú nové kytice, tak sa môžete začítať do jedného z našich starších článkov .