Priania, odkazy a básničky k sviatku

Meniny majú oproti narodeninám aj výročím jednu veľkú výhodu: nemusíme si ich pamätať. Stačí mať po ruke diár, nástenný alebo stolový kalendár a raz za deň do neho nakuknúť. Škoda, že v ňom ale nie je aj nejaká nápoveda na kvety k sviatku a želanie k sviatku, že? Našťastie je tu ďalšia várka inšpirácie od našich šikovných zákazníkov.

Prečo sa oslavujú meniny

Pripomenme si, kde sa meniny vlastne vzali a prečo ich slávime. Kalendár menín vychádza z cirkevného kalendára, kde je každý deň zasvätený nejakému svätému alebo blahoslavenému. Spravidla boli mená ku konkrétnym dňom priraďované podľa dňa ich úmrtia.

Z hľadiska katolíckej viery tak v deň nášho sviatku neoslavuje meno svoje, ale meno patróna (svätého), po ktorom sme boli pomenovaní. Tradíciou na tento deň je popriať oslávencovi a prípadne ho nadrobno obdarovať, napr. Mu poslať kyticu z čerstvých kvetov . Zvyk sláviť meniny a dávať kvety k sviatku žije predovšetkým v Európe a Latinskej Amerike. V Taliansku tento zvyk dávať si na sviatok kvetiny vôbec nepoznajú.

A teraz hurá na vaše odkazy :)

Kvety k sviatku i s pozvánkou

Prečo sláviť sviatočný deň doma? Pozvite svoju vyvolenú na večeru tým, že jej necháte doručiť kvety s inštrukciami, kde a o koľkej sa stretnete. Je v tom veľký kus romantiky a vďaka vám sa bude tešiť na druhý deň do práce, kde na jej  stole bude čakať krásna sviatočná kytica .

  • K sobotňajším narodeninám a dodatočne sviatku, všetko najlepšie, veľa zdravia, veľa pohody praje Karol. Počúvaj v sobotu 24.9. od 17 hod rádio Český rozhlas Plzeň. Môj telefón: 603 5xx xxx.
  • Želám všetko najlepšie k Tvojmu  sviatku. Dovoľ mi, aby som Ťa pozval 24.8. o 18:30 na pohárik s Meryl Streep. Tieto ruže si doteraz mysleli, že sú najkrajšie, snáď nezvädnú až Ťa uvidia.
  • Prajem Ti všetko najlepšie k Tvojmu dnešnému sviatku :) Chcem sa opýtať prosím pekne, môžem Ťa pozvať do kina? Myslím na Teba. Uži si sviatok a ružičky zároveň. pa :)

Prianie k sviatku s básničkou

Sestru alebo mamičku vo sviatočný deň najviac poteší krásne želanie. Sviatočná kytica bude príjemným bonusom. Pokiaľ chcete pojať želanie k sviatku originálnym spôsobom, môžete oslávenkyni zložiť veselú básničku alebo iné originálne želanie, ktoré vyčaria úsmev na tvári.

  • Jedna biela ruža, preto že rok Ťa poznám, ten červený zvyšok ako veľmi rád Ťa mám ... Všetko najlepšie k sviatku Ti praje ten, čo rád by bol s Tebou dnešný deň.
  • Všetko najlepšie k Tvojmu sviatku, veľa šťastia, málo zmätkov. Nech splní sa Tvojej každé želanie od západu do svitania.
  • Srdiečko mi ticho búši, keď mám Tebe k sviatku priať, snáď aj Tvoje srdce tuší, kto Ťa má tak veľmi rád ...

Prianie k sviatku a z lásky

Prekvapte partnerku v jej sviatočný deň niečím nečakaným. Nechajte jej doručiť kvety s láskyplným odkazom, ktorý si rada uschová na pamiatku. Aj jedna taká kvetina k sviatku, keď je darovaná z lásky, urobí väčšiu radosť než celá kytica.

  • Poznám Ťa už dlho, aby som vedel, že krásna kytička ruží je viac ako tisíc slov. Všetko najlepšie k sviatku miláčik, Milujem Ťa!
  • Ospravedlňujem sa za nevhodné zaslanie kvetín k Vášmu sviatku. Ovšem moje city aj úmysly sú čisté a pravé. Chcem aby ste vedeli že Vás mám rád.
  • Mojej milovanej manželke prajem k sviatku veľa síl a pevných nervov, aby so mnou v zdraví bola šťastná navždy.

Strážiť si meniny môžete aj na hlavnej stránke Florea . Nikdy tak nezabudne popriať včas a my za vás kvety doručíme kamkoľvek nás pošlite.