Rozvoz kvetín: 900 km je len začiatok

Jedna veľká chladnička - tak by sa dal nazvať náš logistický sklad, kde nám pod rukami denne prejdú tisíce kvetov. Pri teplote 2 ° C a v prítmí tú odpočívajú čerstvé rezané kvety. A to preto, aby  kvety zostali aj pri doručení zatvorené a proces starnutia bol čo najpomalší. Ako to ale je s rezanými kvetami, keď sú na cestách? Čo je dôležité pri rozvoze ruží? To vám prezradíme v tomto článku.

Čas je najväčší nepriateľ pri doručovaní kvetov

Kvety po zrezaní začínajú starnúť, a preto sú producenti rýchli doslova ako blesk. Burza začína o šiestej ráno, kvety sa na burzu pripravujú počas noci. Akonáhle máme nakúpené, zbytočne sa nezdžiavame ani my.

Kvety naložíme do nášho vlastného vozidla, za ktorého volantom sedí preškolený vodič. Ten sleduje priebeh celej nákladky, aby odchytil prípadné zlé zaobchádzanie alebo chybné kusy. Reklamácia tak môže prebehnúť ešte v Holandsku.

Vodič má potom pred sebou necelých 900 km a 9-10 hodín cesty, než sa dostane do nášho logistického skladu.

Po celú dobu majú rezané kvety vo vozidle tie najlepšie podmienky, vďaka ktorým s nami prichádzajú kvalitné a prepravou nedotknuté kvety.

Tie si následne preberajú naše kolegyne, ktoré overujú stav kvetín a vyseparují zlé kúsky. Každý druh kvetiny má svoj vlastný regál na mieru.

Napr. ruže potrebujú väčší chlad ako napríklad orchidey , a preto nemôžu byť pohromade.

Hýčkanie od začiatku do konca

Ako sme už spomenuli, náš sklad je jedna veľká chladnička, takže sa kvety nerozvinú ani o milimeter. Tým ale starostlivosť o rezané kvety nekončí. Doteraz cestovali na sucho, aby sa vo vode nestihli utvoriť baktérie.

U nás už vodu potrebujú. To ale neznamená, že kvety len tak hodíme do vody a necháme ich napospas baktériám.

Kvety dostanú výživový a dezinfekčný roztok Floralife 200, ten rovnaký roztok vo forme prášku potom doručujeme spolu s kyticou aj vám. Zamedzujeme vzniku baktérií a predlžujeme životnosť rezaných kvetov.

Kvety, ktoré si objednáte nebalíme ihneď. Robíme to až deň vopred, aby mali tú najlepšiu starostlivosť po čo najdlhší čas. Balenie a rozvoz kvetín pre nás nie je len zviazať ruže mašľou a vyslať ich za vami kuriérom.

Kvety poctivo pripravujeme na cestu: obalíme ich termoizolačnou a otlakovou ochranou, cez noc  majú rovnaké podmienky ako pred uviazaním a ráno sú umiestnené do auta v chladiacich boxoch.

Práve vďaka chladiacim boxom majú kvety po celý čas rovnakú teplotu bez ohľadu na to, či sú vonku trópy alebo mrzne alebo prší.

Veľký brat nikdy nespí

Rozvoz kytíc ruží a ďalších rezaných kvetov je po celú dobu pozorne strážený. V každom našom vozidla je umiestnená GPS, vďaka ktorej môžu zákazníci sledovať polohu kuriéra v reálnom čase.

GPS okrem toho stráži teplotu vo vozidle a tak máme po celú dobu prehľad o kvalite doručovania.

Ak zistíme, že je v aute príliš chladno alebo príliš horúco, môžeme ihneď zareagovať a upozorniť kuriéra, ktorý situáciu napraví.

Na kvetoch nám skutočne záleží a chceme, aby zážitok z ich odovzdania bol maximálny. Preto nezáleží, či vezieme kvety do domu alebo do kancelárie, do Prahy alebo do Olomouca, všetky naše kvety majú rovnaké štartovacie podmienky. Ako o ne bude postarané po odovzdaní, už záleží na vás. Možno vám pomôže náš miniseriál na tému Ako udržať svoje kvety dlhšie čerstvé .