Rozvoz ruží a kvetov v zahraničí

Dá sa povedať, že rozvoz ruží v SR je ešte v plienkach, v porovnaní so zahraničím, kde je táto služba dnes rovnako bežná ako využívanie taxíka. Niet sa preto čomu čudovať, že je vo svete rozvoz ruží omnoho ďalej než u nás. Ako teda presne funguje a čo jednotlivé firmy realizujúce rozvoz ruží a kvetín ponúka?

Amerika vedie, ČR ešte len spoznáva

Asi pre vás nebude prekvapením, že služby spojené s doručovaním kvetín najviac využívajú v Amerike.

Nielen ruže , ale všemožné exotické kvety alebo darčeky z kvetín rôznych tvarov si Američania posielajú veľmi pravidelne a viac ako raz za rok.

Je to nielen preto, že je táto služba pôvodom z Ameriky, ale aj celkovou dostupnosťou služby. S kvetinárstvami, ktoré ponúka rozvoz ruží a kvetín sa nielen v Amerike stretnete snáď na každom rohu.

Vďaka tomu je pre ľudí oveľa pohodlnejšie objednať kvety priamo na predajni, napríklad cestou do práce a nemusia sa zaoberať nakupovaním kytice online alebo po telefóne. Kvetinárstvo im potom kvety doručí, kam si povedia.

Ruže s pesničkou alebo básničkou, autom i na bicykli

V SR o možnosti doručovanie kvetín kuriérom domov alebo do práce vie len obmedzený počet ľudí. Je to nielen nedostatočnou marketingovou propagáciou, ale aj obmedzenou ponukou zo strany kvetinárstva v ČR , ale hlavne ... pretrvávajúcou nedôverčivosťou Čechov k podobným službám.

A teraz späť do zahraničia.

Rovnako ako u nás na Florea, je aj v zahraničí možné poslať kvety v darčekovom balení a s odkazom . Avšak tam to povýšili na vyššiu úroveň a to tak, že veľa firiem ponúka okrem rozvozu ruží služby navyše.

Kuriér môže váš odkaz ku kvetom zaspievať alebo vymyslieť zamilovanú ódu / básničku o vašej milej a tú jej zarecitovat. Za takéto služby si ale samozrejme nemálo priplatíte, napriek tomu sa teší vysokej obľube.

Rozvoz ruží prebieha podobne ako u nás - kvety doručuje kuriér autom. Autá buď patria kvetinárstvu, alebo firmy využívajú napríklad FedEx a podobné doručovacie služby.

Vo frekventovanejších mestách, ako je práve Amerika, ale využívajú aj kuriérov na bicykloch, ktorí v dopravnej špičke hravo prekĺznu medzi autami a doručí ruže bez oneskorenia.