Rozvoz ruží: na čo si dať pozor a na čo sa zamerať

Plánujete prvýkrát využiť rozvoz ruží a kvetín a neviete, na čo sa pri výbere firmy zamerať? Spísali sme pre vás pár užitočných tipov, na čo si dať pri výbere firmy realizujúcej rozvoz ruží pozor, na čo sa zamerať a ako nenaletieť. Pretože nikto nechce mať s rozvozom kvetín zlé skúsenosti.

S objednávkou ruží neponáhľajte

Neodkladaj na zajtra, čo môžeš spraviť dnes, hovorí sa. V prípade objednávky kvetín s doručením domov je najlepšie počkať si na čo najneskorší termín. Ak u firmy môžete objednať ruže alebo iné kvety na viac ako štyri dni dopredu, zbystrite.

Čerstvé rezané kvety totiž rýchlo starnú. Ako sú na tom so životnosťou konkrétne druhy kvetov sme písali v tomto článku .

Takto ponúkané kvety už nemusia byť v dobe doručenia najčerstvejšie a môžu u vás doma skoro zvädnúť.

Ideálne je objednanie kvetín na maximálne 4 dni dopredu. Pokiaľ chcete mať úplnú istotu ohľadom čerstvosti rezaných kvetov, nemal by byť problém, ak do kvetinárstva zavoláte a spýtate sa, kedy boli kvety na kvetinovej burze / u veľkoobchodníka zakúpené.

Pozor na super rýchly rozvoz ruží

Ani doručenie ruží do 90 min alebo ten istý deň nemusí byť výhra. Je totiž veľký rozdiel medzi kvetinárstvami s rozvozom ruží a firmou zaisťujúcou rozvoz ruží. Kým prvá firma pravdepodobne disponuje vlastnými skladmi / priestormi / kvetinárstvami a k tomu ponúka rozvoz ruží, v druhom prípade ide pravdepodobne o firmu, ktorá hľadá najlacnejšie kvety u všetkých svojich dodávateľov a tie potom rozváža.

Prvá firma je výhodná v tom, že ponuku a kvalitu svojich kvetov pozná a ľahšie uplatníte prípadnú reklamáciu. Výhodou druhej firmy potom je rýchlosť doručenia na úkor toho, že jej kvalita ruží nemusí až tak zaujímať (nie je to ale vždy pravda, sú i poctivé firmy) a ani reklamácia ruží nemusí byť taká jednoduchá (horšie sa vyhľadáva príčina).

Cena za rozvoz ruží - s veľkým ALE

Rýchle doručenie ruží, nočný rozvoz ruží, víkendový rozvoz ruží, rozvoz ruží na území Prahy, mimo Prahy, opakovaný rozvoz ruží, príplatok za doručenie kvetov v nedeľu a tak ďalej.

Cenník dlhý ako had, nejasné podmienky, ktoré len tak prekúsnete, pretože chcete niekomu urobiť radosť.

To už by vás vyšlo lacnejšie nakúpiť kvety vo vašom meste, kúpiť si lístok na vlak a doručiť ruže osobne, že áno? A nepomôže ani to, ak nakúpite drahšiu kyticu kvetov - žiadna doprava zadarmo za vyššiu cenu objednávky. Ak sa vám na také podmienky nechce pristúpiť, vôbec to robiť nemusíte.

Hlavne pozor na vetičku: "Cena za rozvoz ruží vám bude vypočítaná na mieste pri odovzdávaní kvetín." Od toho ruky preč!

Kto a ako rozváža ruže

Ak vám záleží aj na tom, v akom stave a kvalite ruže dorazia, určite sa zamerajte aj na vybraného dopravcu. Má firma na rozvoz ruží vlastné autá, alebo rozvoz sprostredkováva iná doručovacia spoločnosť / taxi služba?

Ak je druhá odpoveď správna, znamená to, že v aute okrem kvetín môžu byť aj knihy alebo elektronika. Taká firma nemá špecializáciu na doručovanie tak krehkého nákladu ako sú čerstvé kvety .

Ani teplota vo vozidle nemusí byť pre kvety prívetivá. Pri rozvoze ruží a kvetín je dôležité, aby mali kvety vo vozidle chlad kvôli čerstvosti.

Kuriér si bude s teplotou vo vozidle hýbať podľa svojich potrieb a pocitu - raz zima, raz horúco. Kvety sa tak môžu prehriať alebo zmrznúť alebo sklopiť hlavičky ešte skôr, než sa k vám dostanú.

Pozrite, ako to s rozvozom ruží máme my , porovnajte s konkurenciou a rozhodnite sa sami, čomu dáte prednosť.