ruže Avalanche

Doslova ako lavína, po ktorej je pomenovaná, prišla v roku 2000 na kvetinový trh ruže typu Avalanche. Hneď sa stala jasným favoritom floristov i bytových dizajnérov. A čím je táto biela ruža tak jedinečná, že už viac ako 15 rokov láme rekordy v predajnosti a získala si srdcia mnohých celebrít aj kráľovských rodín?

V jednoduchosti je krása

A o tom to celé vlastne je. Zatiaľ čo iní pestovatelia sa predháňajú v čo najzaujímavejších farbách a farebných kombináciách, šľachtiteľ ruže Avalanche stavil na jednoduchosť, prirodzenosť a praktickosť. Veď k bielej ruži sa skvele hodí ako do kytice k Valentínovi, tak do kytice k narodeninám alebo do kytice smútočnej. Do vypichovaných dekorácií prináša svoj prirodzený pôvab a robí je viac romantické.

Napriek tomu nie je táto biela ruža ani trochu obyčajná. Všetko  to nie je len o farbe. Avalanche má veľké bohaté kvety, vysoký počet okvetných plátkov a hlavne dlhú životnosť. Nevyvinutý kvet však nie je úplne biely. Ukrýva sa v ňom svetle zelenkavý nádych, ktorý sa postupne vytráca, ako sa kvet roztvára.

Vďaka tomu je ruža Avalanche ešte viac nežná, ženská a nostalgická zároveň a práve preto je tak obľúbenou ruží do svadobnej kytice. Zároveň skvele zapadá do súčasného vintage štýlu a takmer každý katalóg interiérov vo vintage štýle zdobia ruže Avalanche. Biela ruža Avalanche sa pestuje v dĺžkach od 50 do 100 cm a všeobecne platí, že čím dlhšia stonka, tým väčší kvet. Toho radi využívajú floristi, ktorí využívajú rôznych dĺžok stoniek, ak chcú dosiahnuť odlišných veľkostí kvetov vo väzbe.

Ruže typu Avalanche

Dnes je biela ruža Avalanche veľmi obľúbenou ružou k ďalšiemu šľachtenia. Vznikajú tak nielen čisto biele ruže tohto typu, ale aj ruže žíhané (napr. Freaky Avalanche + ), marhuľovej farby( Magic Avalanche + ) či trsové ( Sweet Avalanche ) a dokonca tiež špeciálne namrznuté ruže (Avalanche Frost ).

Ako sa starať o ruže typu Avalanche?

Akonáhle vám ruže doručíme domov, zrežte ich stonky šikmým rezom a odstráňte všetky listy a tŕne, ktoré zasahujú do vody. Nezabudnite na výživu, ktorá je zadarmo súčasťou každej objednávky kvetín na Florea. Vyhnete sa tak vzniku baktérií, ktoré majú na svedomí skorý úhyn kvetín. Ruže nenechávajte na slniečku ani v blízkosti kúrenia. Viac si na tému starostlivosti o rezané kvety môžete prečítať v našom trojdielnom seriáli .