Sladké na pohľad: špeciálne ruže

Jedni by sa do nich najradšej zahryzli, iní by ich naopak zakázali. Rovnako ako farbené ruže vzbudzujú špeciálna ruže zmiešané pocity. Napriek tomu v niektorých krajinách lámu rekordy v predajnosti a vznikajú stále nové a nové varianty. Ako prebieha úprava čerstvých ruží na špeciálne? A koľko možností úprav existuje?

Ako a kde vznikajú špeciálne ruže

Na začiatok je nutné povedať, že základom pre špeciálnu ružu je ruža čerstvá. Ihneď po odrezaní, len s mierne rozkvitnutým kvetom, mieri na "skrášľovaciu kúru", kde bude upravená podľa toho, na aké špeciálne ruže vznikne dopyt. Presný proces úprav je, rovnako ako v prípade farbených kvetín, tajný a poznajú ho len vyvolení zamestnancami.

Čo tak vieme je, že základom je vždy namáčanie v špeciálnom parfumovanom vosku (bielom, hnedom, žltom a pod.), Ktorý sa buď nechá na kvete zaschnúť a tým je hotovo alebo úprava pokračuje. Ak touto úpravou ruža nekončí, ešte než vosk zaschne, poleje sa buď ďalšou vrstvou vosku alebo je posypaná drobnými ružičkami či trblietavým toppingom. Na záver je možné pridať srdiečko do stredu kvetu.

Tým najlepším producentom špeciálnych ruží je spoločnosť VIP Roses, ktorá tieto ruže nielen upravuje, ale tiež si ich sama pestuje. V Holandsku patrí medzi top pestovateľov špeciálnych odrôd ruží. Na našom e-shope nájdete práve ich produkty.

Čokoládové ruže miesto bonboniéry

Čokoládové ruže vás síce nezasýti, ale za to sa na nich krásne pozerá. Ruže upravené na tento spôsob patria medzi najobľúbenejšie. Vyzerajú jednoducho, ale napriek tomu zaujímavo a veľmi dekoratívne a krásne voňajú.

Plní narodeninové kytice aj romantické kytice k výročiu - nebývajú  dominantou, ale skôr zaujímavým a sladkým doplnkom.

Špeciálne ruže s perličkami a trblietkami

Aj tieto ruže sú skvelým doplnkom do veselej miešanej kytice. Častejšie sa ale hodia ako tematické ruže na stôl.

Vďaka nespočetnému množstvu farebných variantov medzi nimi každý nájde tie svoje ruže pre každú príležitosť.

Ruže s fialovými perličkami skvele dopĺňajú elegantnú plesovú výzdobu, ruže s ružovými perličkami sú skvelé ako valentínske dekorácie a namrznuté ruže dýchajú vianočnou náladou.

Ruže svietiace aj v Cupcake

Ďalšou špecialitou medzi upravovanými ružami sú ruže svietiace, ktoré sú posypané fosforeskujúcim práškom. Stačí ich nechať počas dňa v dosahu priameho svetla či umelého osvetlenia. K nočnému rozprávaniu hororových príbehov alebo na halloweensky večierok nenájdete ideálnejšie výzdobu. Ruže v Cupcake môžu zaujímavo spestriť oslavu narodenín aj firemný večierok. Na stole budú vyzerať lákavo a veľmi hravo. Ale pozor, opäť sú nejedlé - škoda!

Prečo povedať "áno" špeciálnym ružiam

Napriek všetkej kritike nemožno špeciálnym ružiam uprieť vysokú dekoratívnosť, ktorá sa nádherne premieta do miešaných kytíc. Narodeninové kytice sú ešte veselšie, romantické kytice oveľa nežnejšia. Umiestnením do vázy dokážu navodiť tú správnu atmosféru, ktorú chcete dosiahnuť.

V ich prospech tiež hovorí jej výdrž. Hoci vo váze majú štandardnú životnosť, starnutie bude po cca 10 dňoch spoznať len na listoch. Kvet ako taký vám môže vydržať krásnych  10 - 14 dni. Stačí ho včas odstrihnúť a ponechať mu len kratučkú stonku a umiestniť ružu do pohára s vodou.