Sviatok svätého Valentína 2018

Svätý Valentín

Opäť sa blíži najdiskutovanejší sviatok v roku. Jedný tvrdia, že je táto oslava zamilovanosti nemá s Českom nič spoločné, iní nechcú vyznávať lásku na povel. Aj v roku 2018 vystane mnoho pochybností, či sláviť alebo nie.

Že ani neviete, kedy je valentín? Každý rok 14. februára.

Valentín v Česku

O pôvode tohto sviatku už bolo napísané veľa. A tak isto viete, že svätý Valentín bol podľa legendy kňaz rímskeho pôvodu. A spojitosť so zamilovanými získal vďaka porušenie cisárovho zákazu uzatvárania sobášov. Valentín tajne oddával zamilovaných, za čo bol údajne popravený.

Prečo je to teda americký sviatok? Práve v USA sa rozmohol fenomén valentíniek. Maľované kartičky s vyznaním získali veľkú popularitu. Neskôr prianie k Valentínovi doplnili aj iné valentínske darčeky.

A čo má svätý Valentín spoločného s Českom? Málokto vie, že na na Vyšehrade je uchovaná jeho lopatka, ktorú každoročne v deň svätého Valentína vystavujú pre verejnosť.

Aký darček na Valentína

V popularite vedie sladké, červené a luxusné - čokoláda, červené ruže , čokoládové ruže , luxusné ruže , bielizeň či víno. Komu pripadá kytica červených ruží príliš okukaná, môže poslať srdce z ruží . Na sviatok svätého Valentína nie je srdiečok nikdy dosť.

Zložitejší výber majú ženy, vybrať valentínsky darček pre muža už nie je tak ľahké.

Prianie k Valentínovi

Zohnať darček nie je nič zložité, ale vytvoriť texty prianí k Valentínovi, to už je ťažšia disciplína. Ak hľadáte inšpiráciu, máme pre Vás výber odkazov z minulého roka. A ak budete kvety na sviatok svätého Valentína objednávať na Florea , tak sa môžete spoľahnúť na pomoc empatických operátoriek nášho zákazníckeho servisu. Tie každoročne pomáhajú formulovať nielen želanie, ale aj žiadosti o ruku.

Nech je pre Vás valentín 2018 príjemne nezabudnuteľný.