Tipy ako sa rozhodne nestarať o kvety

Ste ten typ, ktorý nerád dostáva ruže? Hnevá vás koľko je s nimi práce, že zaberajú miesto a voňia to u vás ako v kvetinárstve? Ako radi by ste ich vyhodili, ale slušnosť vám to nedovolí? Máme ale zaručené tipy, ako práve túto dobu skrátiť. Chcete sa nedobrovoľne nadobudnutých ruží čo najskôr zbaviť? Nechajte ich zomrieť. Vieme ako na to!

Neplytvajte vodou

Vodu ruže proste potrebujú a vy ju musíte pravidelne meniť. Nielenže vás to stojí čas, ale aj peniaze. Čo s tým? Jednoducho vodu vo váze nemeňte. Prvé dva, tri dni sa bude zdať, že sa nič nedeje.

Potom to ale príde: voda začne meniť farbu, možno aj mierne zapáchať. To preto, že vo vode začne vznikať nový život.

Život baktérií. Na pohľad nič moc, ale ak to vydržíte, ruže to vzdajú prvé.

Baktérie preniknú do stoniek, pochutnajú si na ich cievnom systéme, ktorý zaisťuje prísun živín, až ruža nebude mať možnosť prijímať vodu.

Vualá, za päť dní môžu ísť do koša. Nezabudnite to zhodiť na nekvalitnú odrodu, týmto argumentom presvedčíte každého darcu.

Stonky

Ak nedávate prednosť, že budete denne prechádzať okolo vázy zo zakalenú vodou, máme pre vás variantu B. Poznáte tie nezmysly o skracovaní stoniek? Je na nich veľký kus pravdy. Pretože aby ruže zostali čerstvé čo najdlhšie, meniť vodu nestačí. Stonky treba skracovať, čerstvá "rana" lepšie prijíma vodu a živiny z nej.

Ak stonky skracovať prestanete, rany sa zacelia a príjem vody tak bude značne obmedzený. A kvety pôjdu závratnou rýchlosťou dolu. Možno, že sa vám začnú páčiť, ak ste milovníkmi dekadencia.

Nechajte zasiahnuť vyššia moc

Presnejšie prírodné živly. Inšpirovať sa môžete väčšinou katalógov a magazínov z kategórie moderného bývania. Taká krásna váza z číreho skla plná ruží, umiestnená pri otvorenom okne, je perfektným zabijakom.

Čerstvé ruže sú náchylné na prievan alebo naopak na priame slnko. Doprajte im  dostatok oboch a čoskoro sa vám odmenia uhynutím.

Umiestnenie v blízkosti misy s ovocím je tiež fajn. Zrejúce ovocie vypúšťa do ovzdušia etylén, ktorý je nepriateľom ruží.

Takže stačí z útrob chladničky vyhrabať pár pomarančov a banánov, dať ich do misy a položiť vedľa vázy. Prvých pár dní to bude vyzerať veľmi fotogenicky.

Ak chcete nazbierať pár lajkov na Instagrame, máte jedinečnú šancu. Ruže ale odpadnú veľmi skoro, tak nestrácajte čas.

Čas na cigaretku

Ak ste fajčiari, rozhodne si neodopierajte "práska" v prítomnosti ruží. Vás síce fajčenie zabíja pomalšie, ale ruže radšej uhynú, než aby to museli dýchať. Zaberá to prakticky na druhý deň. Prípadne,  ak oslavujete niekde vonku, naplánujte oslavu vo fajčiarskom podniku. Ak viete, že dostanete ruže, je to ideálne miesto, kde to schytajú hneď od začiatku. Možno kyticu ani nedonesiete domov.

Má ma rád, nemá ma rád ...

Ak sa práve budete nudiť, môžete si zahrať staré dobré" Má ma rád, nemá ma rád "a využiť miesto margarétiek ruže.

Aj pár otrhnutých lístočkov stačí na to, aby ruže rýchlejšie stárli a vädli. Obnažujete jej ochrannú vrstvu, ktorú tvoria vonkajšie okvetné plátky. Takže hurá na to!

Ak tieto tipy beriete, rovnako ako my, len ako recesiu a chcete sa skutočne dozvedieť, ako predĺžiť život rezaným ružiam, užitočný návod nájdete v našom trojdielnom seriáli .