Tvary svadobné kytice - vyberte si tú VAŠU

Blíži sa váš veľký deň a vy ešte stále neviete, ktorá svadobná kyticá vás bude sprevádzať k oltáru? Riadiť sa môžete napríklad Rečov kvetov alebo znameniami zverokruhu, alebo si môžete vybrať svoju svadobnú kyticu podľa typu. Pretože napríklad taká guľatá kytica nie je vhodná pre vysoké nevesty, ale málokto to vie,prečo je to tak ? Nielen to si dnes povieme.

Okrúhla svadobné kytice - pre drobčekov alebo k romantickým šatám

Samozrejme, je to len odporúčanie, ale guľaté svadobné kytice sa hodia hlavne pre drobné nevesty menšieho vzrastu. Dôvod je prostý - guľatá kytica skrátka pôsobí decentne a nie veľkolepo.

V náručí vysoké nevesty by pôsobila malo. Okrúhla kytica sa najčastejšie viaže z ruží, sú ale aj ďalšie možnosti. Ruže možno nakombinovať napríklad s Bouvardiami , kalami , fréziami , ľaliami , slnečnicami alebo orchideami . Okrúhle svadobné kytice sa ešte delia podľa varianty:

  • guľatá kytica Biedermayer - vzhľadovo mohutná / ťažká kytica, najčastejšie z ruží, lemovaná aspidistrou, beargrassom, stuhou alebo kokosovým vláknom
  • voľná guľatá - viaže sa z rôznych druhov kvetín ako sú gerbery , slnečnice či chryzantémy , stred svadobnej kytice je guľatý a lemuje ho zaujímavá dekoračné zeleň (napr. listy palmy datľovej alebo papraď), prípadné rôzne ozdôbky ako pierka, perličky atď.
  • guľatá lúčna - ako názov tejto svadobnej kytice napovedá, používajú sa kvety romantické, prírodnejšie, ako napríklad gypsomilka, minigerbery, frézie a slnečnice

Svadobné kytice v tvare slzy - kytice nielen pre bacuľky

Ani guľatá, ani previsnutá - pekne niečo medzi. Tvar kytice je čiastočne guľatý a z jednej strany vybočuje smerom von do špičky. Tento typ svadobnej kytice je veľmi elegantný a honosný. Najčastejšie floristi volia frézie, orchidey, eustomy , trsové ruže, karafiáty, Alstromerie a ruže. A pre koho sa táto svadobná kytica najviac hodí? Pre bacuľky a vyššie nevesty.

Previsnutá svadobná kytica - drahá a ozdobná kytica, ktorá za to stojí

Taká svadobná kytica je zložená z mnohých kvetov, je svieža, bohatá a ozdobná. Pre výrobu previsnutej svadobnej kytice sa najčastejšie používajú ľalie, kaly, dendrobie či ruže doplnené o dlhú dekoračnú zeleň. Floristi majú s takou kyticou viac práce, preto patrí tento typ medzi drahšie svadobné kytice.

Výsledok pôsobí veľmi efektne. A ktorým nevestám najviac pristane? Hlavne vysokým nevestám, ktoré budú mať bohato zdobenú sukňu alebo kostým. Ak sa pre ňu rozhodne nevesta menšieho vzrastu, mala by skúsiť dohnať výšku podpätkami :)

Svadobné kytice Anglická kvapka - pre nevesty milujúce precíznosť

V mnohých ohľadoch je rovnaká ako svadobná kytica previsnutá. Rozdiel je v náročnosti aranžovania (anglická kvapka je zložitejšia) a výsledku (kytice je na pohľad ťažká a mohutná). Ak natrafíte na naozaj šikovnú floristku, tvar kvapky bude naozaj dokonalý a vy s ňou v náručí budete vyzerať ako kráľovná :)

Svadobné kytice Zepter - pre extravagantné nevesty ideálna kytica

Kytica je veľmi jednoduchá, ale rozhodne nie nudná. Záleží na zvolených kvetoch. Tvar kytice má pripomínať žezlo. Kvety by mali byť na dlhých stonkách, ktoré môžu byť ozdobené farbenou prízdobou. Ideálne sú pre tieto kytice kaly, ktoré sú už v dnešnej dobe dostupné v mnohých zaujímavých farbách.

Svadobné kytice Glamélia - každá je iná

Glamélia je jednoduchá svadobná väzba, zložená z ľalií alebo plátkov ruží. Stred kvetu je dominantný a väčší ako kvety okolo neho. Taká svadobná kytica je perfektná pre nevesty, ktoré chcú svoj svadobný outfit ozvláštniť a odlišovať sa od iných neviest. Pri tejto kytici sa fantázii medze nekladú. Každá takáto kytica má svoj šmrnc a len ťažko sa napodobňuje.

Tak čo, už ste si našli tú svoju? ;)