Valentín 2020 - aký odkaz poslať s kyticou?

Poslať kvetinu na Valentína je ľahké, ale vymyslieť ten správny odkaz už je zložitejšie. Ruže časom odkvitne, ale kartičku s Vašimi milými slovami si iste rada schová. Nechajte sa inšpirovať.

Najčastejšie odkazy na Valentína

Deň svätého Valentína je z pohľadu predajcu kvetín jedným z najnáročnejších sviatkov. Tisíce doručených kytíc a odkazy už môže odhaliť, ako veľmi kreatívny českí muži sú.

Za posledných 5 rokov vedie jednoduché a napriek tomu silné "Milujem Ťa". Zástancovia stručnosti obsadili aj druhú priečku s odkazom "Krásneho Valentína, láska". Polovica zákazníkov, ktorí objednali kyticu online však dáva prednosť dlhším, osobným textom. Populárne sú najmä veršované odkazy.

Odkaz na Valentína

10 romantických odkazov pre vašu inšpiráciu

Spôsobov ako vyjadriť svoju lásku a obdiv je veľa. Ak nemôžete nájsť tie správne slová, nechajte sa inšpirovať výberom odkazov :

  • Si dúha, lemujúca moju cestu životom.
  • Milujem ťa nielen za to, aká si, ale aj za to, aký som ja, keď som s tebou.
  • Pôvab ruže vynikne iba v rukách tak krásnej slečny ako si Ty.
  • Budem Ťa milovať 365 dní v roku, nielen na Valentína.
  • Si slnkom mojich dní a hviezdnou oblohou mojich nocí. Len vďaka Tebe nestrácam správny smer.
  • Si mi vzorom, si mi inšpiráciou, ktorá mi vždy silu vracia. Tvoj úsmev je to, o čom v noci snívam. Nemôžem sa dočkať, až ho zase uvidím.
  • Si tá, na ktorú som čakal veľa rokov. Zložil by som Ti tisíce nežných viet. Vykričal by som  na celučký svet, že Ty si ten najkrajší kvet.
  • Nemôžem nájsť správne vety a práve preto Ti teraz dávam kvety. Snáď dokážu za mňa dnes povedať, že vážim si Ťa čím ďalej viac.
  • Zabudni na každý splín, dnes je svätý Valentín, raduj sa a užívaj si, že na svete sama nie si.
  • Valentín je sviatok sŕdc, ktoré patria k sebe, takže bol vlastne vytvorený na mieru mne a Tebe.

Symbolika počtu ruží

Málokto tuší, že okrem reči kvetov majú svoj význam aj počty ruží v kytici. Populárnych 21 ruží v sebe ukrýva "Moje srdce patrí len tebe." Pre ženatých sa hodí 27 ruží symbolizujúcich "Milujem Ťa, moja manželka." 88 ružami žiadate o odpustenie a rovných sto ruží vyjadruje najväčší oddanosť a hlbokú lásku.

Párny alebo nepárny počet?

Páči sa vám význam počtu, ale premýšľate, že poslať nepárny alebo párny počet ruží ? Ako hovorí Ladislav Špaček, odborník na etiketu, pravidlo nepárneho počtu je dnes už len zbytočnou poverou. Dodržiava sa najmä u starších ročníkov, ale nie je nutné sa ním nechať zväzovať. Pokiaľ sa predsa len bojíte, potom aj vám umožňuje darovať párny počet, a to k narodeninám a výročiu.