Zimné svadobné kytice

Svadba v zime? Naozajstné  šialenstvo? To pochopia snáď len páry, ktoré sa rozhodnú povedať si svoje áno medzi snehovými vločkami. Ako vybrať zimnú svadobnú kyticu tak, aby kvety netrpeli a zároveň ste neskončila len so zväzkom chryzantém?

Chryzantémy sú vítané svadobné kvety

Na začiatok musíme zdôrazniť, že na chryzantémach čoby svadobných kvetoch nie je nič zlé. Preč sú časy, kedy boli chryzantémy len kvetmi na hrob, pretože ich výhoda spočíva v odolnosti voči mrazom.

Cez tento mýtus už sa preniesli ako floristi, tak milovníci kvetín. Chryzantémy, aspoň niektoré ich farby symbolizujú priateľstvo a také kvety sa pre svadobnú kyticu veľmi hodia, no nie?

Konkrétne biele chryzantémy sú symbolom priateľstva , fialové hovoria: Chcem s Tebou stráviť večnosť. Nikdy ma neopúšťaj. Tak prečo minimálne nezvážit prítomnosť niekoľkých chryzantémových kvetov aj vo vašej svadobnej kytici?

Biela to nekončí

Biely sneh, nevesta v bielom, ženích v bielom ... A pri prezeraní svadobných fotografii si môžete zahrať hru Nájdi nevestu. Skrátka odporúčame to s bielou nepreháňať. Svadobné kvety môžu byť biele, ale prítomnosť ďalších farieb je potreba.

Fialová, modrá, krémová, marhuľová, hnedá, šedá, žltá, zelená ... To všetko sú farby, ktoré môžeme nájsť aj v zimnej prírode. Neokrádajte sa o možnosti.

Láska medzi ihličkami a perím

Možno už viete, kam tým mierime. Zimné svadobné kytice môžete spestriť ihličím, šiškami alebo pierkami. Do úvahy pripadajú tiež perly alebo Swarovski kamienky. Ale to predsa len trochu predbiehame. To dôležité je, aké kvety, okrem chryzantém, do zimnej svadobnej kytice vybrať.

Mnoho odborníkov i laikov hovorí, že v zime jedine umelé kvety, aby sme tie živé neutrápili zimou. Aj keď sa dajú ich dôvody chápať, na druhú stranu ...

Ak si hovoríte svoje áno pod strechou a hostinu máte tiež vnútri, koľko času budete reálne tráviť vonku? Pár minút než sa dopravíte z obradnej siene do reštaurácie + pár desiatok minút pri robení svadobných snímok?

Kvetinám by ste skutočne škodili v prípade, ak by bol fotograf veľa pomalý a vonkajším fotografovaním ste strávili tak dve hodiny.

V opačnom prípade čerstvé kvety nejakú tú chvíľku vonku vydržia. Veď sa neberiete na Sibíri, ale v pomerne znesiteľných, slovenských teplotných podmienkach :)

A teraz tie konkrétne kvety a zeleň: ruže , pivonky , karafiáty , gerbery , kaly , ľalie , vlčí mak, eukalyptus, papradie, gypsomilka, bavlník, Astrantia a Eryngium.