Zoznámte sa: naše kvetinové krabičky

Rozhodne nebudeme preháňať, keď ju vyhlásime za celosvetovo obľúbený darček. Kvetinová krabička ale nie sú len ruže v krabičke . Je to nekonečno možností a variantov, ktoré môžete poslať ako darček svojej mamičke, kamarátke aj kolegyňi. Náš rozvoz kvetín bol tento mesiac rozšírený práve o kvetinové krabičky a preto nebude od veci, keď vás s nimi zoznámime bližšie.

Kvety v krabici pod lupou

Už samotný výber krabičky má na celkový dojem z kvetinovej krabičky veľký vplyv. Krabičky pre kvety nakupujeme od českého výrobcu, ktorý k ich výrobe používa pevný kartónový základ potiahnutý prvotriednym talianskym papierom. Vďaka jeho vyššej gramáži dlhšie vydržia a potlačený vzor na ňom vyzerá naozaj krásne.

Každá škatuľka, aby mohla slúžiť pre kvety , musí mať dno vyplnené aranžovacou hmotou, ktorá funguje ako špongia a zadržiava v sebe vodu, ktorú kvety potrebujú. Používame samozrejme tú najlepšiu aranžovaciu hmotu na trhu.

Kvetinové krabičky obsahujú výhradne naše čerstvé kvety, ktoré poznáte z e-shopu. Vieme s nimi pracovať a vieme, ktoré sú pre naše účely najlepšie.

Zoznam kvetov, ktoré možno použiť je celkom dlhý, pre predstavu si vymenujme napr .: ruže , tulipány , chryzantémy , voskáče, nevestin závoj, karafiáty a pivonky .

Ako sa kvetinová krabička vyrába

Naša floristka najskôr prispôsobí dno krabičky tak, aby kvetinám zabezpečili tie najlepšie podmienky.

Dno podložia celofánom, aby krabička neprišla do kontaktu s vodou. Vďaka tomu môže krabička slúžiť ako váza pre kvetiny, bez toho aby sa rozmočila.

Potom prichádza na rad mokrá aranžovacia hmota.

Tá sa vopred namočí do vody s rozmiešaným dezinfekčným a výživovým roztokom . Po umiestnení do krabičky sa hmota nareže do potrebných tvarov a vypíchajú sa do nej bodky, ktoré budú vodidlom pre následné umiestnenie kvetín.

A potom už začína poriadna ručná prácá, kedy floristka skracuje kvetinám dĺžku stoniek a odstráni prebytočné listy. Každý kvet zvlášť potom vypichujeme do vopred vyznačených miest.

Podľa veľkosti škatuľky aj množstvo kvetín môže príprava jednej krabice kvetín trvať od 15 do 25 minút.

Akonáhle sú všetky kvety v krabici zasadené, už sa len ladia a aranžujú, aby celkový dojem z kvetinové krabičky bol čo najlepší. Potom už len nasadiť veko a utiahnuť mašľu a darček pre partnerku je pripravený na cestu.

Ako sa o kvety v krabičke starať

Starostlivosť o kvety v krabičke je menej náročná, než o kvety vo váze. Je ale potrebné počítať s tým, že ich trvanlivosť môže byť o dva tri dni kratšia. Stačí prilievať vodu s rozmiešaným dezinfekčným a výživovým roztokom do krabičky každý tretí deň. Dávajte pozor, aby ste krabičku i kvetiny nepreliali. Celková životnosť kvetov v krabičke závisí od druhu kvetov, spravidla od 8 do 14 dní.