Ako si vybrať svadobnú kyticu v jarnom štýle

Do začiatku astronomickej jari síce ešte niekoľko dní zostáva. Pokiaľ ale patríte medzi natešené nevesty, ktoré sa budú na jar vydávať, iste už teraz hľadáte svadobné kvety. Ak chcete svadobnou uličkou prechádzať s kyticou v jarnom štýle, môžete sa inšpirovať naším článkom.

Typické jarné kvety do svadobnej kytice

Neláka vás výber kvetín podľa reči kvetín či psychológie farieb? Ak je pre vás dôležité hlavne to, aby bola kytica uviazaná predovšetkým z jarných kvetov, máte naozaj široký výber. Medzi typické kvety do jarnej svadobnej kytice patria napr .: tulipány , narcisy , frézie , pivónie, hyacinty , eustomy , klinčeky ... Všetky je možné kombinovať s celoročne obľúbenými ružami a kalami .

Ako prízdoba do jarnej kytice sú veľmi obľúbené: gypsomilka, ruskus , pistácie , paprade či eukalyptus . Či zvolíte len jednu kvetinu bez prízdoby alebo sa rozhodnete pre odvážnu kombináciu troch druhov kvetov s prízdobou, na tom vcelku nezáleží. Hlavné je, aby sa páčila vám.

A čo farby jari? Opäť záleží na tom, čo máte radi. Samozrejme floristi najčastejšie ladia svadobnú väzbu do jemných odtieňov, ktoré vítajú jar a zjemňujú nevestu. Veľmi obľúbené sú preto zeleno-biele, ružovo-biele, žlto-biele či marhuľovo-biele kombinácie. Všetky takéto svadobné kytice pôsobia hrejivým, objímajúcim a jarním dojmom a každá nevesta s takou kyticou vyzerá ako víla.

Svadobné kytice podľa reči kvetov a psychológie farieb

Ak patríte medzi poverčivé alebo vás len očarila symbolika kvetín , nebojte, aj tak máte (nielen na jar) dostatok možností. Trebárs už spomínané frézie , ktoré sú symbolom nádeje. Ak idete teda do sobáša s určitými obavami či nádejami, sú frézie priamo pre vás. A v akých farbách? Vzhľadom na význam napr. v bielej (čistota, nevinnosť, úprimnosť) alebo vo fialovej (vernosť a rozvážnosť).

Ďalej sú tu gerbery , kvety tých, pre ktorých je dôvera hlavným pilierom spokojného manželstva. Preto by vo svadobnej kytici nemali chýbať buď gerbery biele (čistota, nevinnosť, úprimnosť), fialove (vernosť a rozvážnosť) alebo červené (sila a láska).

A čo by bola tradičná svadobná kytica bez ruží . Ak si nedokážete odpustiť myšlienku na svadobnú kyticu z ruží, dajte si len pozor na farby. Aj keď reč kvetov ruže označuje za kvety lásky, je potrebné hľadieť aj na psychológiu farieb. Napríklad také žlté ruže sú symbolom žiarlivosti. Mohli by ste tak dať nechtiac najavo určité obavy alebo podozrievavosť v manželstve.

Pokračovať v analýze jednotlivých farieb a druhov kvetín by sme mohli donekonečna. To najdôležitejšie pri výbere kvetov do svadobnej kytice je ale hlavne váš vkus, pocit a nálada. Prečo si zbytočne kaziť krásny svadobný deň strašením, že kvôli zle zvoleným kvetom bude vaše manželstvo nešťastné? :)