Ako sa starať o veľkú kyticu ruží a kam s ňou

Nepraktické. Nie je to kam dať. Drahé. Dlho nevydrží. Je toľko dôvodov, prečo je pre niektorých z nás veľká kytica darček, pre ktorý sa nerozhodneme. Všetky predsudky a dôvody okolo obrovských kytíc postupne búrame.

  • O tom, že ani veľká kytica ruží nemusí byť drahá záležitosť si môžete prečítať TU .
  • Ako sa starať o rezané ruže, aby vám vydržali čo najdlhšie krásne zase TU .
  • Prečo ženy milujú kytice 100 ruží ? O tom sme vám písali v našom miniseriáli Po čom ženy túžia .

Dnes sa vás pokúsime presvedčiť o tom, že veľká kytica vôbec nie je nepraktický darček a čo robiť pre to, aby kytica dlho vydržala. A hlavne: kam s ňou?

Veľká kytica = veľké starosti s umiestnením? Kdeže!

Keď sa odovzdáva veľká kytica do rúk obdarovaných, naši kuriéri často počúvajú: "To je krása! No ano, ale kam to dáme?" Nebojte, ruže máte kam dať. Stačí ich rozdeliť. Mnoho ľudí má dojem, že deliť ruže z kytice je veľká škoda a tak to neurobia. Ruže potom nechávajú prežívať vo vedierku alebo v tesnej váze.

Možno tým ale nevedomky skracujete životnosť ruží. Či už kyticu necháte vo vedierku alebo ju dáte do veľkej vázy, ruže budú mať väčší potenciál čoskoro zvädnúť. Prečo? Pretože čím viac ruží bude v jednej váze, tým rýchlejšie bude ubúdať voda vo váze. Nestihnete ju vymieňať a navyše sa urýchli vznik baktérií vo vode.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Darovať rezanú kvetinu alebo v kvetináči?

 

Riešenie? V prípade kytice 100 ruží rozdeľte ruže na 3 až 4 menšie kytice a každú dajte do inej vázy . Ideálny počet ruží do vázy, pri štandardnej starostlivosti o rezané kvety , je cca 25 - 35 ruží. Okrem dlhšej životnosti navyše urobíte krajší celý domov a nie len jedno miesto vo vašom byte;)

Čo ďalšie robiť s veľkou kyticou?

  • Podeľte sa! Nechce sa vám starať o tak veľký počet ruží alebo ste proste len štedré bytosti? Urobte radosť kolegyniam a prineste pár kúskov dievčatám do práce.
  • Usušte kvety! 100 ruží je skvelá príležitosť ako si zaistiť krásnu dekoráciu pre ďalšie dni, týždne i mesiace. Ideálne pre tých, ktorým príde škoda, že kytica ruží je darček s krátkou dobou trvanlivosti. Takto sa z darčeka môžete tešiť o mnoho dlhšie. Ako usušiť ruže sa dočítate v tomto návode .
  • Vypichujte! Príde vám škoda sa na ruže vo váze len tak pozerať? Skúste sa trebárs pustiť do vypichovaných dekorácií - treba kvetinové krabičky . Prikúpte u nás darčekovú krabičku a aranžovaciu hmotu a skúste sa do toho pustiť.