Čo majú spoločné modré ruže a Modrý apríl?

Z reči kvetov už vieme, že modré ruže sú symbolom priateľstva, a dávame nimi najavo úctu a obdiv . V apríli majú ale modré ruže ešte ďalší, špeciálny význam. Sú symbolom komunikácie - niečoho, čo je pre nás veľmi prirodzené. Ale napriek tomu nie pre všetkých z nás.

Osobám s autizmom je komunikácia cudzia. Je to jedna z najvážnejších bariér, ktorá ich delí od zvyšku sveta. Otázkou ale je, či je chyba len v tom, že nevie komunikovať po "našom". Mnoho z nás sa v prítomnosti človeka s autizmom uzavrie sám do seba a robí, že ho nevidí. Aj to je určitý komunikačný blok, ktorý  prichádza z našej strany.

Poďme skrze Modrý apríl symbolicky podporiť osoby s autizmom. Páni, oblečte si modré tričko, dámy nalakujte si nechty na modro alebo naplňte vázu doma aj v kancelárii modrými ružami . Skrátka, dajte akokoľvek najavo, že vám nie je autizmus ľahostajný skrze modrú farbu.

Aj my na Florea.cz "svietime modro". V týždni od 4. do 11.apríla 2017 sme znížili cenu za modré ruže . Podporte Modrý apríl tým, že vaši kolegovia v práci alebo hostia u vás doma uvidia modré ruže vo váze . Že dokonca poznáte niekoho, kto sa stará o osobu s autizmom? Tak pošlite modré ruže, napríklad ako kyticu , práve im na znamenie podpory a obdivu. Svoje gesto môžete doplniť o osobný odkaz , čím posilníte význam modrých ruží.