Deň matiek 2018: Ako vybrať ideálnu kvetinu pre mamičku?

Deň matiek sa blíži. Obráťte role a rozmaznávajte svoju mamičku tentoraz vy. Odmeňte ju za jej obrovskú lásku a niekedy aj prehnanú starostlivosť. Predstavte si ten výraz až jej kuriér odovzdá nečakanú kyticu s vaším odkazom. Plače, že áno?

Aby bolo toto emotívne prekvapenie dokonalé, máme pre vás pár tipov na ideálnu kvetinu pre mamičku. Menej kreatívne "deti" nájdu inšpiráciu vo výbere z top prianí ku Dňu matiek.

Začneme však odpoveďou na najčastejšie otázky: kedy je Deň matiek 2018?

Kedy je Deň matiek?

Oslavy materstva a role mamičky prebiehajú po celom svete, aj keď termíny sú odlišné. V SR sa Deň matiek oslavuje každú druhú májovú nedeľu, rovnako tak vo väčšine európskych krajín, USA, Kanade, Číne, Indii či Vietnamu. Deň matiek 2018 spadá na nedeľu 13.mája. Tento termín môžeme považovať za medzinárodný deň matiek, pretože je zhodný pre takmer 100 štátov.

Kytica pre mamičku

Nemáte možnosť odovzdať kyticu osobne alebo chcete mamičke dopriať ten nezabudnuteľný pocit prekvapenie, keď dorazí kuriér? Vyberte si tú najvhodnejšiu kvetinu presne pre vašu mamičku. Ako na to?

  • Farba - Ak poznáte mamičkinu obľúbenú farbu, vyberte kyticu podľa nej.
  • Vôňa - Chcete, aby kytica prevoňala celý byt? Orientálna ľalia to hravo zvládne.
  • Láska na prvý pohľad - Krabička ruží v tvare srdca to povie za vás.
  • Nežné trsovky - Jemné pupene viackvetých ruží sú rovnako nežné ako materská láska.
  • Červená klasika - Kytica 100 červených ruží je bestsellerom. Doručenie stovky ruží býva splnením tajného sna mnohých žien v každom veku. A pozor - na scénu ako z romanu nepotrebujete niekoľko tisícový rozpočet.
  • Hlavne rýchlo - Nemáte čas ani náladu na surfovanie niekoľkých stránkami odlišných kvetov, ktoré vlastne ani nepoznáte? Mrknite na náš výber pre Deň matiek 2018 a sfúknite to za pár minutiek.
  • Núdza najväčšia - Poslať kvetinu mamičke by bolo fajn, ale nechcete nič vyplňovať a oceníte pomoc milého a kompetentného človeka? Náš zákaznícky servis sa o všetko s chuťou postará.

Prianie ku Dňu matiek deň matiek

Chcete mamičke za všetko poďakovať? Rozplakať ju šťastím, že vám na nej záleží? Ospravedlniť sa za lotroviny? Alebo ju poriadne rozosmiať? Vaše priania dokážu čokoľvek.

Dajte si tú prácu a premýšľajte o tom, čo ten malý lístoček s niekoľkými vetami má spôsobiť. Trebárs si ho mamička schová na pamiatku. Pre inšpiráciu a menšie poplakanie uvádzame výber prianí z minulého roka.

Vyjadrite svoje city

Krásny deň matiek, moja najmilšia mamička! Každý deň mi chýbaš.

  Naša milá mamička, posielame Ti prianie. Dnes je Tvoj deň a ty si kráľovná všetkých mamičiek! Máme Ťa moc radi!

  Moja milovaná mamička, si pre mňa všetkým. Si tá najúžasnejšia mama pod slnkom. Nie je dôležité ako sme ďaleko, vždycky si nablízku! Milujem Ťa!

  Drahá mamička, nech Ti tento deň prinesie toľko šťastia, radosti a lásky, koľko Ty sama rozdávaš okolo seba!

Obdarovanej mamičky a ich kytice

Básničky na Deň matiek

Sladkú pusu ako med, pošlem ti ju mamo hneď. Letí, letí pusinka, dostane ju mamička. Keď sa niečo nepodarí, aj keď hnevám málinko, máš ma rada a ja teba, moja zlatá mamička.

  Moja milá mamička, dávam Ti svoje srdiečko. Hubičku Tí z lásky dám, pretože Ťa rada mám. Pekný deň matiek.

  Chcem Ti popriať, mamička, starostí len málinko. Zato šťastie, lásky dosť. Dám Ti želanie pre radosť. Všetko najlepšie ku Dňu matiek.

  Naša milá mamička, máme Ťa radi a nie málinko. Prajeme Ti ku Dňu matiek, veď máš  krásny sviatok, dneska je Tvoj veľký deň, my Ťa hnevať nebudeme.

  Mamo táto kytica, nesie vďaky najviac. Som rád, že sme priatelia a vďaka, že sú anjeli - ako TY. Si báječná.


Potrebujete ešte viac naladiť na tvorivú nôtu? K inšpiráciu vám poslúži 20 tipov na priania a básničky ku Dňu matiek .

pocta mamičkám

Deň matiek je na Florea najobľúbenejším sviatkom. Toľko lásky, dojatia a nádherných emócií v iný deň v roku nezažívame. A to všetko vďaka vám. Začne to tak, že hľadáte "deň matiek dátum" a končí záplavou pozitívnych emócií. Kto vyskúšal, vie. Ak váhate, nazrite do našej galérie obdarovaných . Nasledujúce Foto už môže byť od vás.

Doručené kytica ruží od Florea