Deň matiek 2019

Mamičky budú mať sviatok! Deň matiek, jediný oficiálny deň v roku, kedy sa mamičkám dostáva zaslúženej odmeny za všetku starostlivosť, ktorú nám venovali. A čo mamičkám urobí väčšiu radosť než krásna kytica? Predsa kytice a k nej priložené želanie pre mamičku ku Dňu matiek. Lenže kedy je Deň matiek v roku 2019?

Kedy je Deň matiek 2019?

Hrubým červeným fixkom si zakrúžkujte v diári 12.5. Deň matiek totiž pripadá každoročne na druhú májovú nedeľu. Deň matiek sa síce u nás neslávi v takej miere ako MDŽ, ale možno je na čase to zmeniť. Veď mamičky má predsa každý rád.

Ako sa oslavuje Deň matiek? Budú konfety lietať vzduchom?

Deň matiek sa oslavuje veľmi triezvo, intímne a komorne. Donedávna sa vlastne neoslavoval skoro vôbec, na úkor karafiátového MDŽ . A to zrejme preto, že s nápadom sláviť deň, ktorý bude venovaný len matkám, prišli v USA. Čo nebolo zjavne žiaduce. V Čechách myšlienku Dňa matiek spropagovala Alice Masaryková, dcéra prezidenta Prvej republiky. Ani to nebolo žiadúce.

Dnes sa oslavuje Deň matiek už verejne, nie v zmysle bujarých osláv a veľkolepých sprievodov, ale povedzme, že je Deň matiek ako Významný deň vytlačený v kalendároch čierny na bielom.

Deti volia: Pre matku kyticu a DIY darčeky

Keby sa mal Deň matiek vyjadriť obrázkom, nepochybne by to bola kytica . Kvetinárstva totiž praskajú vo švíkoch a miznú kvetiny z verejnej zelene. Len z lúk toho veľa neubudne, pretože lúku aby človek nenašiell.

Väčšinou deti ku kytici pripoja maličkosť vo forme ručne vyrobených cestovinových šperkov alebo namaľovaných obrázkov, na ktorých dominujú mamičky ako princezné s veselými princiatkami a veľa srdiečok. Tieto maličkosti si mamičky ukrývajú na tajné miesta a keď deti vyletia hniezda, hlboko sa nad nimi dojímajú.

Básničky ku Dňu matiek k sebe patria ako karafiát k MDŽ

Zlatým klincom celého slávenia sú básničky ku Dňu matiek. Hrdo zarecitované, alebo poslané ako prianie, majú efekt vždy. Básničky o mamičkách idú Čechom veľmi dobre, dokonca tak, že jeden z nich dostal za svoje básničky mamičke (Mamička) Nobelovu cenu. Dalo by sa povedať, že hoci je latka nastavená veľmi vysoko, vznikli odvtedy tisíce želaní ku Dňu matiek , ktoré dokonale podčiarkujú základné životné fakt: Mamičky sú proste najlepšie. A hlavne, u básničiek a prianí ku Dňu matiek nie sú najdôležitejšie prestížne ocenenie a nóbl ceny, ale, ako hovoria futbalisti, hlavne to srdiečko.

Čo všetko by ste stihli, keby ste nemuseli stáť v rade?

Ruku na srdce, ako veľmi sa vám chce stáť frontu v kvetinárstve, keď už viete, že praskajú vo švíkoch? Láka vás predstava zariadiť kyticu pre mamičku na Deň matiek len tak, že kliknete myšou, alebo ťuknete palcom na chytrý telefón? Máte šťastie, ten luxus, vybrať si kyticu z pohodlia domova, tu je. Online kvetinárstvo navyše ponúka širokú škálu čerstvých kvetov za najnižšie ceny. A v ponuke máme aj miešané kytice uviazané a kvetinové krabičky napichané (ako skutočne odborne floristi hovoria) mamičkám na mieru. Teraz už len ostáva vymyslieť, čo urobiť s ušetreným časom.

Na Deň matiek rozvážame výnimočne aj v sobotu a v nedeľu! Kvôli mamičkám.

Rozvoz kvetín je ideálnym riešením pre všetkých potomkov, ktoré od mamičky delí diaľka. Keď je mamička príliš ďaleko na to, aby ste jej mohli osobne odovzdať kyticu ku Dňu matiek, potom zverte odovzdanie kvetín online kvetinárstvu a kuriérovi, ktorý spoľahlivo kyticu aj s odkazom odovzdá.

Teraz už stačí len vybrať si tú správnu kyticu. Čo poteší vašu mamičku najviac? Metrové ruže , krabička kvetov , kytice sto ruží , kytice sto kvetov ruží , miešaná kytica , kytica ruží , alebo snáď farbené a zdobené ruže ?

Že si nemôžete vybrať? Milé a sympatické slečny zo zákazníckej linky vám vždy rady poradia.