Diel druhý: veľkonočné kvety do vázy

V minulom dieli nášho miniseriálu sme načali tému veľkonočných kvetov do vázy . Povedali sme si o žltých ružiach , ktoré sa môžu pýšiť pestrou škálou odtieňov žltej, a o žltých narciskách , ktoré oživia domov nezameniteľnou jarnou vôňou . A aké ďalšie kvety si môžete dať na Veľkú noc do vázy?

Žlté tulipány

Menej voňavú, ale stále sú príjemným voňajúcim variantom  žlté tulipány . Či už samostatne alebo v kombinácii, napríklad s červenými alebo bielymi tulipánmi, vie vytvoriť milú veľkonočnú atmosféru. Pokiaľ do vázy, okrem kytice žltých tulipánov, umiestnite vyfúkané vajíčka na špajli, dekorácia z čerstvých kvetín bude ešte veselšia.

Žlté chryzantémy

Zahoďte predsudky - chryzantémy už dávno nie sú kvety pohrebné . Iste budete milo prekvapení, ako krásne sa budete v prítomnosti kytice žltých chryzantém cítiť. Žlté kvietky si vás získajú svojou hojnosťou a nežnosťou, ale čo je ešte podstatnejšie: životnosť rezaných chryzantém je pri správnej starostlivosti až 3 týždne. Od vás jarná nálada len tak neutečie!

 

Veľkonočné kvety záverom

Ešte pre pripomenutie: nezáleží na tom, aké kvety vám kážu kvetinové trendy. Pri výbere kvetov do kytice , nielen pre veľkonočnú výzdobu, sa sústreďte len na svoj pocit či vkus. Dôležité je, aby kvety robili dobre vám a prípadným návštevám.

Ak teda milujete napr. modré ruže , neodopierajte si ich ani na Veľkú noc. Zhodou náhod je totiž apríl nielen o Veľkej noci, ale tak trochu aj o modrých ružiach .

Viete, že ...

S nami Veľkú noc stihnete? Prečo chodiť od kvetinárstva do kvetinárstva, keď môžete veľkonočné kvety nakúpiť u nás? Namiesto toho môžete stihnúť napríklad vyfúkavanie vajíčok so svojimi deťmi alebo si urobiť krásnu prechádzku rozkvitnutým mestom. Rezané kvety vám doručíme až domov , pokojne aj o Veľkej noci (stačí ich nakúpiť deň vopred do 17.hodiny a druhý deň bude kytice u vás).

PREJSŤ NA: Veľkonočné kvety: ktoré si dať do vázy? 1. diel