Elegantné i romantické biele ruže

Krása bielych ruží hocikedy zatieni popularitu ruží červených. Predovšetkým skutočné romantičky ju ocenia oveľa viac. Veď reč kvetov ju vyhlasuje za kvety úprimnej a čistej lásky. Je toho ale oveľa viac, čo sa o bielych ružiach vie a možno ešte neviete. Preto sme sa rozhodli priblížiť vám biele ruže v tomto článku.

Biele ruže hrajú všetkými farbami

Keď hovoríme o bielych ružiach, hovoríme prakticky o ružiach krémových, príp. krémovo bielych. Čisto snehobiele ruže sú tak trochu unikát a existuje veľmi málo odrôd ruží, ktorých kvety by mali taký odtieň. Medzi také odrody patria napríklad jednokveté ruže Akito alebo trsové ruže White Lady. Všetky ostatné odrody bielych ruží sú zafarbené do krémovej, do žlta či do svetlo zelena.

A prečo sa biele ruže viac nepestujú? Nie je to tým, že by o ne nebol záujem. Odtieň ruží ovplyvňuje viacero faktorov od zásaditosti pôdy až po teplotu a prispôsobiť podmienky tak, aby ruže "chytila" čo najviac biely odtieň je pekná makačka. Aj tak sú ale krémovo biele odtiene veľmi krásne a veľa vyhľadávané. Kráľovnou bielych ruží je prémiová ruža Avalanche +, a to aj napriek tomu, že je tiež zafarbená do krémovej.

Biele ruže: Reč kvetov a etiketa

V reči kvetov sú biele ruže symbolom nevinnosti, úprimnosti a spirituality. Vďaka svojmu významu sa tak stali najobľúbenejšími svadobnými ružami. Aby sa posilnil ich význam, miešajú sa do svadobnej kytice s ďalšími kvetinami, napr. S ľaliami, kalami a hortenziami.

Význam bielych ruží však nie je spojený len so životom, ale aj s jeho opakom. Jedna biela ruža sa tradične nosí na pohreb mladým zosnulým, čo ide trochu proti etikete párneho a nepárneho počtu kvetín .

Ten správny čas na kyticu bielych ruží

Kedy a prečo poslať kyticu bielych ruží? Prakticky kedykoľvek a komukoľvek bez ohľadu na počet i odtieň. Ak sa chcete predsa len opierať o reč kvetov, má sa to nasledovne: ako zásnubnú kyticu muži najčastejšie volia kyticu bielych ruží namiesto kytice červených ruží . Je to preto, že červené ruže symbolizujú spaľujúcu vášeň a horlivú lásku, ktorá však môže čoskoro vyprchať.

Biele ruže sú symbolom večnej a úprimnej lásky, a preto sú vhodnejšie, ak to myslíte so ženou vážne. V akýchkoľvek ďalších prípadoch na farbe ruží nezáleží a záleží len na vás a vašom vkuse.

Biele ruže môžete tiež vhodne nakombinovať a darovať napríklad v mixe bielych a červených ruží (tzn. Úprimné a vášnivé city) alebo mix bielych a ružových ruží (úprimné city a pocit šťastia v blízkosti obdarovanej osoby).

Biele ruže aj všetky ich odtiene sú pre dvojfarebné i trojfarebné kombinácie kytíc ruží veľmi obľúbené a taktiež najpoužívanejšie.

U nás nájdete biele ruže všetkých odtieňov i veľkostí. Samozrejmosťou sú aj kytice 100 bielych ruží , ktoré s nami posielate ako darček k výročiu svojim drahým polovičkám. Ďalším spôsobom, ako darovať biele ruže, je ich naaranžovanie do kvetinovej krabičky . Táto voľba je perfektná práve pre žiadosť o ruku, kedy môžete zásnubný prstienok ukryť medzi kvetmi. Ktorá voľba bude tá vaša?