Jesenné kvety do vázy

Či už sa nám to páči, alebo nie, jeseň pomaly, ale isto klope na dvere našich domácností. Pozeraj na to ale pozitívne. Neprináša totiž len nízke teploty a výdatné dažde, ale jesenné kvety, ktorými môžeme skrášliť naše domovy! Ktoré kvetiny to sú vám dnes prezradíme.

 

Existuje rad poučiek o tom, že by ste si mali domov zaobstarať také kvety, ktoré budú ladiť s farbou nábytku a že čo izba, to iné kvety . Ak sa tým ale nechcete až tak zaoberať a skrátka si len domov priniesť kúsok jesene, máte nielen o starosť menej, ale aj bohatší výber.

Jesenné farby sú všade okolo

Jesenná príroda je naozaj pestrá a tak je len málo farieb o ktorých by ste mohli povedať, že nie sú typicky jesenné. Prakticky až na bielu, čiernu a modrú sa všetky ďalšie farby vo väčšej či menšej miere v jesennej krajine nachádzajú. Stačí si teda len vybrať obľúbenú farbu a zistiť, ktoré kvety v týchto farbách existujú.

Napriek tomu aj my dáme zopár odporúčaní, ktoré farby kvetov vybrať pre ktorú miestnosť. Do spálne vyberajte skôr jemné farby ako sú ružová, levanduľová, krémová alebo zelená. Je to preto, že spálňa má byť miestom odpočinku, relaxovanie a pokoja. Má odpočívať nielen telo, ale aj duša a tá lepšie odpočíva pri pohľade na jemné farby.

Výraznejšie farby ako sú oranžová, červená a žltá sú skôr farby do obývacej miestnosti. Interiér, ktorý zdieľate s hosťami a rodinou bude razom zaujímavejší a kvety v hrejivých farbách budú príjemnými spoločníkmi počas dňa.

Kvety do vázy alebo je z čoho vyberať

Medzi jesenné kvety bezpochyby patria Chryzantémy. Predtým nepopulárne kvety spájané so smútočnou väzbou sa opäť tešia veľkej obľube a je to nielen preto, že symbolizujú priateľstvo .

Chryzantémy totiž patria medzi držiakmi , ktoré vás svojou krásou môžu tešiť až tri týždne. Ich kvety ponúkajú veľa krásnych jesenných farieb, napríklad žltú, fialovú, tmavo červenú a zelenú. Podľa kvetinových trendov sú kvetinami jesene žíhané ruže . Šľachtitelia medzi sebou neustále súperia o čo najprefarebnejšími kvety s jemnými prechodmi.

Týmto ružiam dominujú práve jesenné farby. Niektoré kvety vyzerajú skoro ako keby horeli, ide ale len o naozaj podarený efekt, ktorého sa dosiahlo náročným šľachtením niekoľkých odrôd ruží.

O jeseň plnej elegancie a pocitu luxusu sa postarajú oranžové ľalie . Pozor ale na ich umiestnenie. Elegantné intenzívne voňajúce kvety (nielen ľalií) nepatria do miest, kde spíte či jete.

Pre ľalie je dôležité vybrať vhodnú vázu - vysokú, aby ľalie neprepadávali a mohli pôsobiť vznešeným dojmom.

Ak budete mať šťastie na kvetinárstvo , môžete sa na jeseň tešiť aj zo slnečníc . Síce nie sú typicky jesennými kvetmi, ale ich farby k jeseni patria a tak nebude žiadne faux pas, keď si predĺžite leto s touto kvetinou.