Kedy je Deň matiek v roku 2020?

V roku 2020 oslavujeme Deň matiek v nedeľu 10. mája.

Kedy je Deň matiek v roku 2020?

Zábudlivé hlavičky, zakrúžkujte si v kalendári vždy druhú májovú nedeľu. Je škoda mať dobrý úmysel, na ktorý si o niekoľko týždňov neskôr zdesene spomeniete pod záplavou každodenných starostí. Tento rok to s mamičkou roztočíte v nedeľu 10. mája.

Prianie ku Dňu matiek

Ako poďakovať mamičke a vyjadriť svoje pocity, keď máte hrču v krku a slzy v očiach? Mamička stojaca pred vami je na tom zrejme úplne rovnako, čo situáciu nerobí ľahšou.
Nezúfajte. Básničky ku Dňu matiek už zamestnali veľa tvorivých hláv pred vami. Môžete tak mame originálne popriať, a to aj napriek tomu, že nemáte povestné básnicke črevo. Začítajte sa do dojemných prianí a veršov , ktoré sme pre vás pripravili.

Našli ste želanie pre mamičku ku Dňu matiek, pri ktorom v duchu vidíte tú vašu dojato či naopak pobavene slziť? Potom vám hovorí priamo z duše. Ak ste autorom vy, Jaroslav Seifert alebo anonymné šikuli z internetu, nie je podstatné. Vždy totiž záleží len na jedinej veci - čo tým chcel básnik povedať.

kytice-pre-mamičku-deň-matiek-2020-5.jpg (256 KB)kytice-pre-mamičku-deň-matiek-2020.jpg (249 KB)

Online kvetinárstvo

Čo by to ale bolo za želanie bez poriadneho Pugetu? Kvetinárky si v túto ročnú dobu pravidelne precvičujú svaly. Právom očakávajú zástupy ľudí, ktorí chcú urobiť radosť mamičkám.
Možno ale máte kvetinárstvo či dokonca vašu mamičku ďaleko. Alebo čakanie v dlhých radoch jednoducho nie je vašou obľúbenou nedeľnou kratochvíľou. Vo všetkých prípadoch vložte dôveru do online kvetinárstva. V čase Koronavirusu je to navyše tá najbezpečnejšia možnosť nákupu.

A teraz si už predstavujte, ako pri šálke voňajúcej kávy vyberiete tú pravú kyticu ruží alebo iných čerstvých kvetov . Populárne sú tiež miešané kytice ušité mamičkám na mieru, alebo stavte na praktické a zároveň roztomilé kvetinové krabičky od našich šikovných floristiek. A čo takto úchvatná kytica 100 kvetov ruží ? Vašej fantázii sa medze nekladú.

Rozvážka kvetov na Deň matiek a doručenie kvetov až domov? U nás áno!

Nech už je vaša mamička v inom meste alebo vás nadchla predstava elegantného kuriéra s úžasnou kyticou a odkazom, sme tu pre vás. Rozvoz kvetín je skvelým riešením vo všetkých prípadoch. Pre mamičky a ich sviatok fungujeme aj cez víkend. Navyše sme v súčasnosti zaviedli nové opatrenia pre bezpečný rozvoz kvetín .

Ten najlepší darček ku Dňu matiek

Pamätajte, že najväčším darčekom vždy bude vaša prítomnosť a spoločne strávené chvíle. Navštívte ju, poseďte pri káve ako za starých čias a zaspomínajte na veselé historky. A to nielen v tento deň.
Úloha matky totiž nikdy nekončí. Aj keď vám bude plápolať na torte päťdesiat sviečok, bude všetko prežívať s vami. Za prebdenej noci, vlny pubertálneho hnevu, vyžehlené trapasy a hlavne za jej milú prítomnosť si zaslúži všetko, čo sa peniazmi vyčísliť nedá.
Kvitnúce darček, ktorý prevonia miestnosť a tiež krásny odkaz je hovoriacim symbolom, ktorým celoročnú starostlivosť o túto výnimočnú ženu môžete zavŕšiť.

kytice-pre-mamičku-deň-matiek-2020-4.jpg (230 KB)

Deň matiek a jeho história

A ako je to teda s tou komerciou? Je Deň matiek len novodobý výmysel? Nemajte obavy. Museli by sme spätne otočiť takmer stovku kalendárov, aby sme sa dostali k vôbec prvému Dňu matiek v Českej republike. Anna Reeves Jarvisová za morom a Alice Masaryková v našich končinách. Dve dámy, ktoré mali jednu vec spoločnú - neúnavne bojovali za práva matiek a ich ocenenie. Viete, že pri prvej medzinárodnej a oficiálnej oslave Dňa matiek sa písal rok 1914? U nás získal svoje miesto o 9 rokov neskôr.

Ak vás ani história nepresvedčí, skúste sa na to pozerať z iného uhla. Napríklad tak, že Deň matiek je ideálnou príležitosťou venovať okrem darčeka aj spomienku. Takú, ktorá bude hriať ešte dlho potom, čo kytičky odkvitnú a priania nájde útočisko v šuplíku.