Kvetinové zákulisie: Ako vám doručujeme kvety domov

Vybrať tú najkrajšiu kyticu, napísať odkaz od srdca, trikrát skontrolovať adresu a odoslať. A za pár dní si už užívate radosť vašich blízkych nad prekvapením, ktoré ste pre nich prichystali. Viete ale, čo sa zatiaľ deje, keď ...

Kliknete na Odoslať objednávku ...

Kvety sú v košíku, adresa zadaná, odkaz napísaný ... Už zostáva len kliknúť na Odoslať objednávku. Ale čo sa deje potom? V tom sa dá do pozoru náš objednávkový systém. Ten pridelí vašej objednávke číslo a odošle ju k autorizácii našim kolegyniam, ktoré skontrolujú správnosť adresy, telefónu a odkazu.

Ak je všetko v poriadku, pošlú ju kolegyne ďalej do systému, kde čaká na svoj deň D - tzn. na deň pred doručením, kedy sa v systéme automaticky preradí do sekcie K zabaleniu. Naše krásne a šikovné kolegyne na logistike tak viedia, ktoré kytice je potrebné pripraviť na zajtrajšiu cestu.

Akonáhle majú hotovo, umiestnia kytice do určeného regálu, kde už ich čaká posledná noc. Aj tu sú po celú dobu v chlade a tme, aby nestratili svoju krásu a čerstvosť. Súčasne sa v systéme Vaša objednávka presunie do kategórie Zabalené. A v ten moment nastáva to správne rodeo.

Doprava kvetín a čas doručenia

Ako zariadiť, aby sme odbavili a vybavili behom jedného dňa čo najviac objednávok? S tým nám pomáha šikovný softvér. Po 17. hodine sa uzavrie možnosť objednať kvety do druhého dňa a potom začína to sľubované rodeo.

Softvér začne pracovať na plné obrátky a každej objednávke pridelí čas, kuriéra a trasu. Vám potom príde po 19. hodine SMS s informáciou, kedy za vami prídeme.

Systém je nekompromisný, nedáva priestor pre zahálanie alebo zmenu objednávky. Skrátka od domu k domu, z kancelárie do kancelárie, všetko sa musí stihnúť rozviesť.

Práve preto nie je v našich silách zaručiť čas doručenia ani zmeniť adresu.

Čo je ale nakoniec dobre. Predstavte si, keby vaša partnerka dostala ruže o dve hodiny neskôr len preto, že iný zákazník chce doručiť kyticu do Berouna, a nie do Brandýsa.

Nakoniec je to takto lepšie, no nie? :) V deň D kuriéri naložia kvety do auta, vyrazia za obdarovanými, tesne pred odovzdaním im zavolajú, odovzdajú kvety s odkazom a idú o dom ďalej. Znie vám to ako rutina? To by ste sa čudovali :)

Stratený kuriér aj naštvaný Azorek

Čo by bol život kuriéra , keby sa aspoň raz v živote nestratil. A kto iný za to môže než technika, ako sa hovorí. V jednom takom prípade tomu naozaj tak bolo. A to, keď navigácia poslala nášho kuriéra priamo do stredu rybníka.

Ako sa potom ukázalo, doručiť ju mal do domčeka za rybníkom, ku ktorému však podľa navigácie neviedla žiadna cesta.

Najčastejšie sa však naši kuriéri stretávajú s nie príliš priateľskými psíkmi za plotom (a vraj že práca kuriéra je sedavé zamestnanie, to by ste sa čudovali). Nemenej často riešia prípady hodné Sherlocka Holmesa.

A to, keď majú doručiť kyticu nič netušiacej babičke, ktorá kuriéra považuje za podomového predajcu a robí, že nie je doma (a cudzie telefóny samozrejme nedvíha). Často ani nereagujú objednávatelia, aby sa s babičkou spojili.

Rozlúsknuť taký oriešok nebýva ľahké, ale našťastie každý takýto príbeh má dobrý koniec (zakončený pozvaním na kávu od babičiek) a každá kytice sa dostane k správnemu majiteľovi.